Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Ο Στ. Κασσελάκης στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων – «Ο πόλεμος στη Γάζα δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα»

Σήμερα (27/05/24), ο Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνει την επίσκεψή του στα παλαιστινιακά εδάφη, έχοντας συναντήσει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αυτή την ώρα σε συνομιλίες με τον Πατριάρχη.

Κατά την υποδοχή του κ. Κασσελάκη, ο Πατριάρχης επισήμανε τη σπουδαιότητα της Ιερουσαλήμ ως σημείο σύγκλισης των τριών μεγάλων θρησκειών και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπάρχει αρκετός χώρος για τους Χριστιανούς, τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης ανέφερε πως η παρούσα κατάσταση με τον πόλεμο στη Γάζα δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα και ο Δυτικός Κόσμος και η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένουν απαθείς. Είναι μεγάλη τιμή, δήλωσε, να βρισκόμαστε μαζί σας και να στηρίζουμε το Πατριαρχείο ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Την Κυριακή ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek. Εκεί μίλησε με τους κατοίκους του καταυλισμού και ενημερώθηκε για την κατάσταση. Ο καταυλισμός του Αλ Αϊντα στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.

Το παρασκήνιο της διαγραφής Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για την αλαζονεία

Μονόδρομος ήταν η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και μια ευκαιρία να στείλει μήνυμα προς όλα τα στελέχη της ΝΔ, πως δε θα γίνουν αποδεκτές ακραίες συμπεριφορές, όπως κατάχρηση εξουσίας και αλαζονεία.