Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Σήμερα το debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Το ντιμπέιτ διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή των Walter Baier (Αυστρία, Ευρωπαϊκή Αριστερά), Sandro Gozi (Ιταλία, Renew Europe Now), Ursula von der Leyen (Γερμανία, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), Terry Reintke (Γερμανία, Ευρωπαίοι Πράσινοι) και Nicolas Schmit (Λουξεμβούργο, Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών).

Οι πέντε υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους γύρω από την οικονομία και τις θέσεις εργασίας, την άμυνα και την ασφάλεια, το κλίμα και το περιβάλλον, τη δημοκρατία και την ηγεσία, τη μετανάστευση και τη συνοριακή πολιτική, την καινοτομία και την τεχνολογία.

Από τις 16:00 έως τις 17:45 (ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί σήμερα το «Eurovision Debate» στις Βρυξέλλες μεταξύ των πέντε κορυφαίων υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ερωτήσεις θα τεθούν από το κοινό, που θα βρίσκεται στην αίθουσα της ολομέλειας, από θεατές που θα παρευρίσκονται στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Γραφείων του Κοινοβουλίου στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους δύο συντονιστές.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Martin Řezníček (Czech TV, Τσεχία) και Annelies Beck (VRT, Βέλγιο).Οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στα αγγλικά και θα παρέχεται διερμηνεία σε 24 γλώσσες. Η θέση των υποψηφίων στη σκηνή θα είναι η εξής (από αριστερά προς τα δεξιά): Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Νικολά Σμιτ, Τέρι Ρέιντκε, Σάντρο Γκότζι, Βάλτερ Μπάγερ. 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

ΑΣΕΠ 3Κ2023: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τις μόνιμες προσλήψεις

Ο ΑΣΕΠ ανακοίνωσε την οριστική δημοσίευση των αποτελεσμάτων για την Προκήρυξη 3Κ/2023, που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού σε οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων.

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.

Ενημερωτικό Δελτίο

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

ΗΠΑ: Πέταξαν σε λίμνη σερβιτόρα όταν τους ζήτησε να πληρώσουν τον λογαριασμό 

Σε ένα εστιατόριο στη λίμνη Ozarks στο Μιζούρι των ΗΠΑ, μια σερβιτόρα, η Liahna Bertels, έζησε μια δυσάρεστη εμπειρία όταν μια παρέα επτά ατόμων...

Απιστία στην εποχή των social media: Ο ρόλος του «like» στο Instagram για τη γενιά Z

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο αφήνει ίχνη που είναι εύκολα ανιχνεύσιμα. Αυτά τα ίχνη αποκαλύπτουν πολλές φορές πόσα χρήματα...

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...