Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Η Πίεση της Gen Z για Μετασχηματισμό του Τρόπου Εργασίας

Οι Gen Zers ασκούν πίεση για την αλλαγή του τρόπου εργασίας, κάτι που πολλοί εργοδότες βρίσκουν δυσάρεστο. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνηθισμένο οι μεγαλύτεροι να κατηγορούν τους Gen Z για τεμπελιά και δυσκολία στη συνεργασία.

Αυτή η γενιά έχει στιγματιστεί με την αντίληψη ότι «στερείται εργασιακής ηθικής», γεγονός που επηρεάζει τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν στον εργασιακό χώρο. Το Fortune, σε σχετικό άρθρο, υπογραμμίζει ότι αυτή η αντίληψη δείχνει πως οι εργοδότες δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές αντιλήψεις για το τι κάνει έναν εργαζόμενο καλό στη δουλειά του και πώς πρέπει να εργάζεται για να είναι αποτελεσματικός.

Η πανδημία ήταν η αφορμή για να αλλάξουν τα πάντα. Κατέδειξε ότι αυτό που θεωρούσαμε φυσιολογικό ίσως να μην είναι πλέον. Οι Gen Zers φαίνεται ότι ασκούν μια πίεση για την αλλαγή του τρόπου εργασίας, κάτι που πολλοί εργοδότες βρίσκουν δυσάρεστο.

Για αρχή, ας αναφερθούμε στις εντολές για πλήρη επιστροφή στον φυσικό χώρο δουλειάς, οι οποίες συγκρούονται άμεσα με την επιθυμία πολλών νεότερων εργαζομένων για ευελιξία. Στις νέες συνθήκες, πρέπει να κατανοηθεί ότι η Gen Z ήδη αποτελεί περίπου το 20% του συνολικού εργατικού δυναμικού και σύντομα θα ξεπεράσει τους baby boomers στις ΗΠΑ για πρώτη φορά, γεγονός που θα αυξήσει την επιρροή τους στον εργασιακό χώρο.

Πολλοί εργοδότες δεν είναι πρόθυμοι να προσαρμοστούν στις αλλαγές στη νοοτροπία των νεότερων εργαζομένων. Ωστόσο, αυτό δεν τους καθιστά τεμπέληδες, κάτι που οι Gen Zers προσπαθούν να εξηγήσουν μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και άλλων μέσων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Διαβάστε ακόμη:

10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια Παιδεία

Οι διορισμοί καλύπτουν όλες τις ειδικότητες και αναμένεται να γίνουν πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025

Durandal: Έκλεψαν το γαλλικό, Εξκάλιμπερ του θρυλικό ιππότη Ρόλαντ

Το αρχαίο σπαθί Durandal, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη Rocamadour, όπου βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Τέλος Χαρτοσήμου: Δείτε 100 συναλλαγές για τις οποίες καταργείται η πληρωμή του

Ποιες είναι οι προβλέψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - Ποιοι θα επιβαρυνθούν και ποιοι θα απαλλαγούν από το νέο «ψηφιακό χαρτόσημο».

ΒΙΝΤΕΟ: Viral ο απελπιστμένος νέος που έστειλε μήνυμα στον Μητσοτάκη

Η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε σημαντική άνοδο της τιμής του σερβιριζόμενου καφέ, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε επιχειρηματίες και πολίτες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Durandal: Έκλεψαν το γαλλικό, Εξκάλιμπερ του θρυλικό ιππότη Ρόλαντ

Το αρχαίο σπαθί Durandal, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη Rocamadour, όπου βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Στα…χέρια αδίστακτων Ταλιμπάν στρατιωτικός εξοπλισμός αξίας δισεκατομμυρών ευρώ

Η εισβολή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν το 2021, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, οδήγησε στην άμεση κατάρρευση της τότε κυβέρνησης και στην απόκτησή του μεγάλου στρατιωτικού εξοπλισμού, ενισχύοντάς τους ως στρατιωτικής δύναμη.

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

ΗΠΑ: Πέταξαν σε λίμνη σερβιτόρα όταν τους ζήτησε να πληρώσουν τον λογαριασμό 

Σε ένα εστιατόριο στη λίμνη Ozarks στο Μιζούρι των ΗΠΑ, μια σερβιτόρα, η Liahna Bertels, έζησε μια δυσάρεστη εμπειρία όταν μια παρέα επτά ατόμων...