Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Βόρεια Μακεδονία: Συνεχίζει τις προκλήσεις η Σιλιάνοφσκα

Μετά την πρόκληση στην ορκωμοσία της, σε νέα πρόκληση  φαίνεται ότι προχωρά  η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας ΜακεδονίαςΓκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Σημειώνεται ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία της, στις 12 Μαΐου, αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο υπαγόρευσε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Στην επίσημη σελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, που ανανεώθηκε και στην αρχική σελίδα, δίπλα στο οικόσημο, δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού, δηλαδή «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Για να βρει, δε, κανείς τη συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», πρέπει να αναζητήσει την περιγραφή της χώρας στην κατηγορία “MK”, όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία.

Στην μία από τις κύριες κατηγορίες της ιστοσελίδας αναφέρεται απλά «Πρόεδρος», χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης. Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η Πρόεδρος Σιλιάνοφσκα είχε συναντήσεις.

Η 71χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα εξελέγη πρόεδρος της χώρας της στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βόρεια Μακεδονία στις 8 Μαΐου, ως υποψήφια του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του μέχρι πρότινος Σοσιαλδημοκράτη προέδρου της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

H πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας αρραβωνιάστηκε τον αμφιφυλόφιλο σαμανό εραστή της

Ο γάμος της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας με τον αμφιφυλόφιλο σαμάνο αρραβωνιαστικό της, Ντουρέκ Βέρετ, πλησιάζει. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Αυγούστου...

Η οικονομική αδυναμία έπαιξε ρόλο στην επιλογή της Λεπέν στις εκλογές της Γαλλίας

Την Κυριακή, η Εθνική Συσπείρωση (RN), σημείωσε σημαντικά κέρδη στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Με ποσοστό 33,15%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ξεπέρασε...

Ο ευρωπαϊκός προορισμός που θα «ρίξει» τη Γαλλία από την πρώτη θέση ως το πιο επισκέψιμο μέρος στον κόσμο

Ο αριθμός των τουριστών στην Γαλλία τον φετινό Μάρτιο αυξήθηκε κατά 21% σε σχέση με το 2023, μια εντυπωσιακή αύξηση. Η χώρα προσφέρει μια...

Πτήση θρίλερ: Τραυματίες μετά από αναταράξεις σε πτήση της Air Europa

Την προηγούμενη Δευτέρα, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 36 άνθρωποι λόγω σφοδρών αναταράξεων σε πτήση της Air Europa. Το Boeing 787-9 Dreamliner, το οποίο εκτελούσε την πτήση...