Την απόφαση να σταματήσει την παροχή σχολικών γευμάτων από την εταιρεία «Γιαννίτσης Group» αποφάσισε ο ΟΠΕΚΑ, μετά την τροφική δηλητηρίαση των παιδιών. Η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι την ολοκλήρωση όλων των κατάλληλων ελέγχων.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία catering που υπέστη καταστροφές από πυρκαγιά πριν από λίγες ημέρες παρέδιδε έτοιμα γεύματα στα σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΠΕΚΑ και του υπουργείου Συνοχής και Οικογένειας για τη σίτιση των μαθητών δημοτικών σχολείων.

Μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι  τα δείγματα τροφίμων που κατανάλωσαν τα παιδιά δημοτικών σχολείων στη Λαμία βρέθηκαν θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου

Τι αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, αμέσως μετά την καταγραφή των περιστατικών και την καταγγελία των γονέων κινήθηκαν από πλευράς Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

• ⁠Συστάθηκε άμεσα κλιμάκιο ελέγχου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος του ΟΠΕΚΑ, το οποίο συνέλεξε άμεσα δείγματα του φαγητού από σχολικές μονάδες αλλά και από γονέα, τα οποία απεστάλησαν για εξέταση στο εργαστήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλίας.

• Ο Επόπτης Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας Λαμίας συντόνισε κλιμάκιο ελέγχου για άμεση διενέργεια αυτοψίας στην μονάδα παραγωγής του οικονομικού φορέα.

• Ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ επικοινώνησε εγγράφως με τον ΕΦΕΤ και τον ΕΟΔΥ και ζήτησε την άμεση διενέργεια ελέγχου ως προς τη διαδικασία παρασκευής και την τήρηση όλων των κανόνων που προβλέπονται.

Δείτε εδώ την απόφαση

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις