Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Τραγωδία στον αέρα – Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις εν ώρα πτήσης

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε η πτήση της Singapore Airlines, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Λονδίνο προς Σιγκαπούρη, με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του και 30 να τραυματίζονται, όταν σημειώθηκαν αναταράξεις.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος, ένα Boeing 777-300ER αναχώρησε από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου χθες (20.5.2024), με 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος. Στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης  στις 15:45 τοπική ώρα πραγματοποίησε  αναγκαστική προσγείωση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των έντονων αναταράξεων. 

Το αεροσκάφος, λόγω των αναταράξεων, έχασε 6.000 πόδια μέσα σε τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα ένα νεκρό και 30 τραυματίες

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν το μέγεθος των αναταράξεων. Στο πάτωμα έχουν πέσει τα οι δίσκοι με τα φαγητά που προορίζονταν για τους επιβάτες.

Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας

Η πτήση #SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λονδίνο (Χίθροου) προς Σιγκαπούρη στις 21 Μαΐου 2024, αντιμετώπισε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διαδρομή. Το αεροσκάφος εξετράπη της πορείας του προς την Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός στο Boeing 777-300ER. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος».

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού. Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές της Ταϊλάνδης για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχουμε οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί. Θα παρέχουμε τακτικές ενημερώσεις στους λογαριασμούς μας στο Facebook και στο Χ».

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Suvarnabhumi της Μπανγκόκ δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως αν έγινε αναγκαστική προσγείωση, αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μια ιατρική ομάδα ήταν σε ετοιμότητα.

Οι αερογραμμές της Σιγκαπούρης δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα σχολιασμού που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Image

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...

Τραγωδία στην Ινδία: 121 νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή

Η τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής στην Ινδία την Τρίτη (2/7) ήταν συνέπεια της υπερβολικής παρουσίας κόσμου σε σχέση με...

H πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας αρραβωνιάστηκε τον αμφιφυλόφιλο σαμανό εραστή της

Ο γάμος της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας με τον αμφιφυλόφιλο σαμάνο αρραβωνιαστικό της, Ντουρέκ Βέρετ, πλησιάζει. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Αυγούστου...

Η οικονομική αδυναμία έπαιξε ρόλο στην επιλογή της Λεπέν στις εκλογές της Γαλλίας

Την Κυριακή, η Εθνική Συσπείρωση (RN), σημείωσε σημαντικά κέρδη στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Με ποσοστό 33,15%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ξεπέρασε...