Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Eurovision 2024: Ρεκόρ στα τηλεθέασης μετά από χρόνια

Ρεκόρ τηλεθέασης έσπασε ο τελικός της Eurovision, καθώς το ποσοστό του κοινού που παρακολούθησε τη μετάδοση στην ΕΡΤ1 έφτασε στο εντυπωσιακό 82,3%.

Σύμφωνα με την Nielsen, η μεσοσταθμική τηλεθέαση του τελικού Eurovision ήταν 71,6% στο ευρύ κοινό ηλικίας 18-54 και 68,1% συνολικά, με συνολικά 2.806.000 τηλεθεατές και μια κάλυψη 4.874.000 ατόμων για ένα λεπτό.

Επιπλέον, 566.000 πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό μέσω του ERTFLIX, δηλαδή από υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα.

Όσον αφορά το “ZARI”, όταν η Μαρίνα Σάττι ερμήνευσε το τραγούδι, το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 71%, με 3.400.000 τηλεθεατές να παρακολουθούν. Η συντριπτική πλειονότητα παρέμεινε συνδεδεμένη στην ΕΡΤ1 μέχρι και το τέλος της μετάδοσης, παρά την προχωρημένη ώρα.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από το δίδυμο των Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα, η τηλεθέαση έφτασε κατά μέσο όρο στο 83,5%, ενώ στις ηλικίες 18-34, που αποτελούν το πιο φανατικό κοινό της Eurovision, ανήλθε στο 89%. Τα εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης της Eurovision έκαναν την ΕΡΤ1 να κατακτήσει την πρώτη θέση στους πίνακες με ποσοστό 26% στο σύνολο του κοινού και 29,9% στο δυναμικό κοινό.

Η προσμονή για τον μεγάλο τελικό αντικατοπτρίστηκε και στην εκπομπή “Eurovision Night”, που παρουσίασε η Τζένη Μελιτά πριν την έναρξη του διαγωνισμού. Η τηλεθέαση έφτασε το 27% στο σύνολο του κοινού και μέσο όρο στο 31% στο δυναμικό κοινό.

Δείτε ξανά την εφμάνιση της Μαρίνας Σάττι στον πρόσφατο διαγωνισμό της Eurovision

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων για selfies

Στη Χαλκιδική αποκαλύφθηκε ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώων, με θύματα δύο παπαγάλους. Οι αρχές ενεργώντας βάσει καταγγελίας από δημότη της περιοχής, επισκέφθηκαν την τοποθεσία...

Τι κινδύνους κρύβει η κολύμβηση σε θάλασσα με κεραυνούς – Οδηγίες προστασίας

Οι επόμενες μέρες απαιτούν εξαιρετική προσοχή λόγω της μεταβολής του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, συνοδευόμενες από συχνές αστραπές και...

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...

Καλαμάτα: Έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό γυναίκας σε νεκροταφείο

Τυμβωρύχοι στην Καλαμάτα έχουν σοκάρει την τοπική κοινωνία με την κλοπή χρυσών δοντιών και μιας καρδιακής βαλβίδας από μια σορό. Η μακάβρια αυτή αποκάλυψη...