Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

ΛΑΡΚΟ: Η Κυβέρνηση αναζητά βιώσιμη λύση για την εταιρεία και τους εργαζόμενους

Με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να ακούσει τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των… διαχειριστικών αρρυθμιών που έχει η εταιρεία.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ. Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημάνθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα που σχετίζονται με το αντικείμενο της εταιρείας, η επιβάρυνση του προϋπολογισμού, οι προσπάθειες για την εξεύρεση επενδυτή καθώς και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα προσυνταξιοδοτικά μέτρα κάλυψης για τους άνω των 55 ετών και το πρόγραμμα απασχόλησης έως 2 ετών για όσους είναι κάτω των 55 τα οποία προβλέπονται στην ΚΥΑ που ήδη έχει εκδοθεί.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί όπως έχει υποχρέωση την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η οποία επιτάσσει τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος ως προς την απασχόληση των εργαζομένων έως τις 18 Ιουνίου, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε κάθε δε περίπτωση από την πλευρά της κυβέρνησης κατέστη σαφές ότι επιδίωξη είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης μέσω αξιόπιστων ιδιωτών επενδυτών, χωρίς όμως παράταση ενός καθεστώτος που δεν προσφέρει πραγματική προοπτική για τους εργαζόμενους και έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, όσο και με αντίστοιχα προγράμματα που έχουν υιοθετηθεί πρόσφατα από την κυβέρνηση για παρόμοιες περιπτώσεις.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: «900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή: Φωτίου απαντά στην Κεφαλογιάννη “άει στο διάολο”

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρατηρήθηκε ένταση μεταξύ της υπουργού Τουρισμού και της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώς...

Εξαήμερη εργασία: Η νέα αποστολή της Κεραμέως

Στις 14 Ιουνίου, μετά το εκλογικό ανασχηματισμό, η Νίκη Κεραμέως ανέλαβε ως υπουργός Εργασίας, με την προσδοκία να ολοκληρώσει την επιβολή της εξαήμερης εργασίας,...

Επίδομα παιδιού Α21: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις στον ΟΠΕΚΑ

Σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού θα σταματήσει προσωρινά να λειτουργεί την Παρασκευή 5...