Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

«Με λένε Κυριακή Γρίβα…και εσύ με σκότωσες με 5 μαχαιριές πισώπλατα»

«Με λένε Κυριακή Γρίβα…και εσύ με σκότωσες με 5 μαχαιριές πισώπλατα»

«Με λένε Κυριακή Γρίβα… Δεν ήθελα ταξί» – Οι επιγραφές που ραγίζουν καρδιές

«Μπαμπά μου… αδερφούλα μου… μαμά μου… δεν ήθελα ταξί». Είναι μία από τις τρεις επιγραφές που βρίσκονται πάνω στο μνήμα της Κυριακής Γρίβα.

«Μπαμπά μου… αδερφούλα μου… μαμά μου… δεν ήθελα ταξί.» Είναι μία από τις τρεις επιγραφές που βρίσκονται πάνω στο μνήμα της Κυριακής Γρίβα, αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο τα όσα αντιμετώπισε το άτυχο κορίτσι πριν δολοφονηθεί μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η φράση του τηλεφωνητή στο κορίτσι ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί…» προκάλεσε την οργή όχι μόνο του πατέρα της και των δικών της ανθρώπων αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Ο πατέρας της Κυριακής, σε επικοινωνία που είχε το Newpost μαζί του, αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να δίνει ένας τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης αυτή την απάντηση σε ένα κορίτσι που κινδυνεύει.

«Δεν είπαμε να χρησιμοποιήσει το περιπολικό κάποιος για να πάει στη δουλειά του αλλά να είναι διαθέσιμο για μία ώρα ανάγκης. Και αυτή ήταν μία ώρα ανάγκης», δηλώνει ο κ. Γρίβας.

Η δεύτερη επιγραφή είναι γραμμένη και πάλι σε πρώτο πρόσωπο και τα όσα γράφονται είναι για τον δολοφόνο της:

«Με λένε Κυριακή Γρίβα και με δολοφόνησε ο πρώην σύντροφός μου Θ… στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων στις 22:20 την 1/04/2024. Στην ηλικία 28 ετών… Δούλευα… Και ό,τι έβγαζα τα ξόδευα για σένα και σου έδινα τα πάντα για να σε βλέπω ευτυχισμένο… και εσύ με σκότωσες με 5 μαχαιριές πισώπλατα. Γιατί Θ.Κ; (σ.σ αναφέρει ολόκληρο το όνομά του). Τι σου έκανα;

«Κοίταξε στον Ουρανό…»

Η Τρίτη επιγραφή είναι του πατέρα της Κυριακής. Την αποκαλεί «Νινάκι»… έτσι την φώναζε μέχρι την ημέρα που την έχασε: «Κορούλα μου, Νινάκι μου γλυκό… Ξέρω ότι ο Άδης είναι απέραντος, μα εσύ εκεί δεν έχεις θέση… γι’ αυτό κοίταξε στον Ουρανό και πάρε τη θέση που σ’ αρέσει…»

Εκτός από τις τρεις επιγραφές στον τάφο του κοριτσιού κυριαρχεί μία τεράστια καρδιά, οι άγγελοι και λούτρινα παιχνίδια.

Σημείο κλειδί η ιατροδικαστική έκθεση. Η οικογένεια της Κυριακής, που τέλεσε το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τη δολοφονία της, εκτός από τον πόνο και τη θλίψη που βιώνει, πρέπει να διαχειριστεί και τις εξελίξεις στην υπόθεση, η οποία παραμένει ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα. Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στην ανακρίτρια η ιατροδικαστική έκθεση.

Είναι εκείνη που θα ρίξει φως στο ποια μαχαιριά ήταν η θανατηφόρα για το άτυχο κορίτσι και αν ο σκοπός είχε χρόνο να αντιδράσει και να αφοπλίσει το δράστη πριν πεθάνει το κορίτσι. Στη μήνυσή του, εναντίον των αστυνομικών, ο πατέρας της Κυριακής αναφέρει:

«Η επίθεση έλαβε χώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων μόλις 1 μέτρο από το φυλάκιο και ο σκοπός όχι μόνο δεν εξήλθε εγκαίρως με την έναρξη της επίθεσης αλλά με αργό βήμα εξήλθε του φυλακίου στην πέμπτη μαχαιριά, ενώ είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σημειωτέον ότι δεν παρακολουθούσε τον χώρο όπως θα έπρεπε, δεν υπέπεσε στην αντίληψή του η επίθεση εγκαίρως ή υπέπεσε αλλά αδιαφόρησε και εξήλθε όταν η θυγατέρα μου είχε ήδη δεχθεί πέντε μαχαιριές. Να σημειωθεί ότι δεν βγήκε με τις κραυγές της θυγατέρας μου, ούτε με την έγερση και γάβγισμα του αδέσποτου σκύλου που ήταν έξω από το φυλάκιο, ούτε με τις φωνές του φίλου της κόρης μου ότι τη σκοτώνει.»

Κυριακή Γρίβα: Μαχαίρια | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

newpost.gr η φωτογραφία εξωφύλλου από την Καθημερινή

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Τι κινδύνους κρύβει η κολύμβηση σε θάλασσα με κεραυνούς – Οδηγίες προστασίας

Οι επόμενες μέρες απαιτούν εξαιρετική προσοχή λόγω της μεταβολής του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, συνοδευόμενες από συχνές αστραπές και...

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...

Καλαμάτα: Έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό γυναίκας σε νεκροταφείο

Τυμβωρύχοι στην Καλαμάτα έχουν σοκάρει την τοπική κοινωνία με την κλοπή χρυσών δοντιών και μιας καρδιακής βαλβίδας από μια σορό. Η μακάβρια αυτή αποκάλυψη...

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Κεραυνός σκοτώνει 13χρονη μπροστά στην οικογένειά της

Σήμερα συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την 13χρονη που έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική μετά από κεραυνό. Το τραγικό συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή,...