Μητσοτάκης: Αχρείαστη η μετατροπή της Μονής σε τζαμί, προσβάλλει την ιστορία της Κωνσταντινούπολης – Θα το θέσω στον Ερντογάν

«Να εκφράσω και δημόσια την έντονη δυσαρέσκειά μου για την παντελώς αχρείαστη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Είναι μια ενέργεια που προσβάλλει την πλούσια ιστορία της ίδιας της Κωνσταντινούπολης. Θα θέσω το θέμα στον πρόεδρο Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μητσοτάκης για τη Μονή της Χώρας: Αχρείαστη η μετατροπή σε τζαμί – Θα το  θέσω στον Ερντογάν | Ημερησία

«Η Μονή της Χώρας είναι μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς» η λειτουργία του ως τζαμί «δεν δίνει καλό μήνυμα», διεμήνυσε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας ότι «όταν θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις σεβόμαστε τις κοινές αξίες». «Η Ελλάδα πρέπει να έχει ενεργή φωνή και να υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές να επαναλάβω την ανάγκη για μαζική συμμετοχή σε μία πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις και στην πατρίδα μας. Η Ευρώπη είναι μπροστά σε γεωπολιτικές προκλήσεις. Πολλά σύννεφα σκιάζουν τον ουρανό της Ευρώπης. Η συμμετοχή θα νομιμοποιήσει τη χώρα να διεκδικεί περισσότερα».

«Να ευχηθώ η προεκλογική περίοδος να διεξαχθεί νηφάλια και ήρεμα, λυπάμαι για την πόλωση από τα άλλα κόμματα. Να μείνουμε μακριά από τοξικότητες και διχασμούς», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις