Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η ανεργία «απειλεί» τις τριετίες – Διψήφιο ποσοστό «βλέπει» για το 2024 ο ΙΟΒΕ

Η ανεργία «απειλεί» τις τριετίες – Διψήφιο ποσοστό «βλέπει» για το 2024 ο ΙΟΒΕ, εκτιμά ότι το 2024 η ανεργία θα κινηθεί πάνω από το όριο του 10% και πλησίον της περιοχής του 10,3%.

Το μεγάλο «αγκάθι» για την ελληνική οικονομία παραμένει η ανεργία, καθώς παρά τα αρκετά «όπλα» που βγάζει τακτικά από τη φαρέτρα της η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης τα ποσοστά παραμένουν διψήφια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μήνα του έτους η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,4%, καταγράφοντας, φυσικά, μείωση 0,9% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2023 (11,3%).

Την ίδια στιγμή, όμως, ο ΙΟΒΕ εκτιμά ότι το 2024 η ανεργία θα κινηθεί πάνω από το όριο του 10% και πλησίον της περιοχής του 10,3%.

Η ανεργία είναι... γένους θηλυκού - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ΟΑΕΔ -  ΤΟ ΒΗΜΑ
Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται, ωστόσο, πως αναμένεται μικρή περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας το 2024, με εμφανή ωστόσο σημάδια επιβράδυνσης της θετικής τάσης.

Το Ινστιτούτο επισημαίνει ότι τα περιθώρια περαιτέρω μείωσης της κυκλικής ανεργίας στενεύουν, ενώ πρόκληση αποτελεί η μείωση της διαρθρωτικής ανεργίας και η αύξηση της συμμετοχής στην εργασία.

«Καθώς η χώρα προσεγγίζει μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας, οποιεσδήποτε μειώσεις κατά τα επόμενα τρίμηνα ή έτη θα είναι αναπόφευκτα βραδύτερες. Παράλληλα με τη μείωση της κυκλικής ανεργίας, προτεραιότητα τίθεται στην αντιμετώπιση της εναπομένουσας διαρθρωτικής ανεργίας και της ανεργίας τριβής.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 50χρονου πριν και μετά τη γυναικοκτονία στο Μενίδι

Δύο νέα βίντεο έρχονται στην δημοσιότητα που δείχνουν τις...

Στο “έλεος ” της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη – Συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες

Στο "έλεος " της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη, την...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στους Δρόμους της Αττικής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν την Κυριακή στους Δρόμους της...

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα ήταν μια χαρά δεν το πίστευα ότι πέθανε»

  Με την κατάθεση και περιγραφή των τελευταίων ωρών από...

Ενημερωτικό Δελτίο

Κατασκηνώσεις: Ξεκινούν οι αιτήσεις στον e-ΕΦΚΑ για την περίοδο 2024

Σε λειτουργία τίθεται από 20/05/2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2024, τόσο για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, όσο και για τα παιδιά με...

Συγκλονίζει η ανήλικη κόρη της 40χρονης από το Μενίδι, «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»

Συγκλονίζει η ανήλικη κόρη της 40χρονης από το Μενίδι, «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά» φώναζε τρέχοντας για να μάθει αν το θύμα της γυναικοκτονίας...

«Βοήθεια, βοήθεια» φώναζε η 40χρονη – Ανθρωποκυνηγητό για τον σύζυγο της

Τις τελευταίες, δραματικές στιγμές που έζησε η 40χρονη στο Μενίδι προτού πέσει νεκρή από το μαχαίρι του δολοφόνου της περιγράφει μια κάτοικος της περιοχής η οποία έμαθε τα τραγικά νέα...

Αυξάνεται η ζήτηση σ’ αυτά τα επαγγέλματα μέχρι το 2032

Το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης μας απασχολεί από τη νεαρή μας ηλικία. Τα δεδομένα όμως, αλλάζουν μέρα με τη μέρα, καθώς οι αλλαγές που...