Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την ερχόμενη Παρασκευή στο Δήλεσι- Ρίχνουν τους τόνους κυβέρνηση-εκκλησία

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την ερχόμενη Παρασκευή στο Δήλεσι- Ρίχνουν τους τόνους κυβέρνηση-εκκλησία

Ουσιαστικά με το τετ α τετ σπάει ο πάγος στη σχέση κυβέρνησης – εκκλησίας για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Αφού φτάσαμε ακόμα και στα χαστούκια σε βουλευτές μέσα στις εκκλησίες, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Κυριάκος Μητσοτάκης κατάλαβαν πως ήρθε η ώρα να ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας και μάλιστα δημόσια.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είχαν βέβαια ποτέ χαλάσει, ωστόσο, η ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο είχε φέρει μία μικρή “παγωμάρα”. Ο Αρχιεπίσκοπος άλλωστε δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου κι έτσι είχε υπάρξει μία περίοδος χωρίς επαφές.

Η αρχή προφανώς έγινε από τη στάση που τήρησε ο Αρχιεπίσκοπος απέναντι στις επιθέσεις που δέχτηκαν βουλευτές της ΝΔ μέσα σε εκκλησίες από φανατικούς. Ο κ. Ιερώνυμος ερωτηθείς απάντησε:

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς σχετικά κι πρόσθεσε:«Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της»

Η αντίδραση του αρχιεπισκόπου όπως λένε οι πληροφορίες προκάλεσε ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς επικρατούσε έντονος προβληματισμός από τις χειροδικίες σε κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές της ΝΔ το προηγούμενο διάστημα όπως στο πρόσφατο περιστατικό με το χαστούκι σε βουλευτή της ΝΔ στην Καβάλα.

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος προγραμματίζουν κοινή επίσκεψη στη Θήβα την ερχόμενη Παρασκευή

Την 25η Μαρτίου οι εορτασμοί έγιναν από απόσταση, καθώς και ο Πρωθυπουργός έλειπε στον Καναδά. Πολλοί περίμεναν, όμως, πως καθώς περνούσε ο καιρός, η κατάσταση θα ηρεμούσε.

Αντίθετα, όμως, υπήρξαν περιστατικά, όπως αυτό με το χαστούκι σε βουλευτή της ΝΔ επειδή είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που ανέδειξαν το πρόβλημα.

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος αποφάσισαν λοιπόν πως ήρθε η ώρα για μία κοινή εμφάνιση με σαφή ασφαλώς συμβολισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε σαφή δήλωση πως “η Εκκλησία δεν εκδικείται, αν και διαφωνεί με το νομοσχέδιο” και αμέσως μετά διέρρευσαν οι πληροφορίες για την κοινή του παρουσία με τον Πρωθυπουργό σε εκδήλωση στο Δήλεσι.

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος θα επισκεφούν μαζί το πρωί της Παρασκευής δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι της Βοιωτίας, οι οποίες αποτελούν έργο ζωής για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Μάλιστα σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου στις 10:00 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα επισκεφτεί -για πρώτη φορά επί Πιερρακάκη- το Υπουργείο Παιδείας, όπου θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, η συνάντηση αυτή θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς γίνεται μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους γάμους των ομοφυλοφίλων αλλά και μετά το χαστούκι μέσα σε εκκλησία στην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αγγελικής Δεληκάρη.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Απάντηση Αυγενάκη: Δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγα να πάρω το τηλέφωνο από το χέρι του

Απάντηση έδωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, για το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας από το αεροδρόμιο...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: «900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή: Φωτίου απαντά στην Κεφαλογιάννη “άει στο διάολο”

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρατηρήθηκε ένταση μεταξύ της υπουργού Τουρισμού και της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώς...