Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχονται τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Ποιοι θα τα δικαιούνται

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχονται τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Ποιοι θα τα δικαιούνται

Στα απογευματινά χειρουργεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στον κυβερνητικό σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία με εισοδηματικά κριτήρια.

Όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό ώστε το Κράτος να μπορεί να επιδοτήσει τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για ορισμένες κατηγορίες ασθενών.

«Τα απογευματινά χειρουργεία δεν αφορούν κρίσιμες επεμβάσεις, αλλά είναι μία φθηνότερη επιλογή έναντι των ιδιωτικών νοσοκομείων» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αφού επεσήμανε ότι σε χρονικό διάστημα 2-3 μηνών «θα αξιολογήσουμε ποιοι έκαναν χρήση των απογευματινών χειρουργείων» σημείωσε ότι «αναζητούμε χρηματοδοτικά εργαλεία για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία με εισοδηματικά κριτήρια».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα συνεχιζόμενα μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας του ΕΣΥ. «80 νοσοκομεία και 156 Κέντρα Υγείας ανακαινίζονται μερικώς ή πλήρως» τόνισε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν έχουμε όσους γιατρούς θα θέλαμε στα νησιά και σε ακριτικές περιοχές».

Επιπλέον, σημείωσε με νόημα: «Θα κριθεί το νέο ΕΣΥ το 2027, στο τέλος της τετραετίας. Λιθαράκι λιθαράκι θα δουν οι πολίτες τις αλλαγές».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Ασπρόπυργος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 46χρονος που βίασε την 27χρονη υπάλληλο

Ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία...

Δήμος Αθηναίων: Λήγει η προθεσμία για προσλήψεις 140 ατόμων

Μέχρι και την Παρασκευή 24/5 θα γίνονται δεκτές οι...

AΔEΔY: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα (21/05) 

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργιακή...

ΑΣΕΠ 8ΠΔΑ/2024: Υποβολή αιτήσεων για προσλήψεις 8 ατόμων

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των...

Ενημερωτικό Δελτίο

JOBmatch: Πώς γίνεται η αίτηση για εργασία στον τουρισμό

Το JOBmatch της ΔΥΠΑ θα καλύψει πάνω από 60.000 κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον τουρισμό. Το 2023 τα ελληνικά ξενοδοχεία λειτούργησαν...

Στέφανος Κασσελάκης: Διοργάνωσε Πάρτι-έκπληξη στον ναύαρχο Αποστολάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από το στενό του συνεργάτη, τον ναύαρχο Αποστολάκη, και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη πραγματοποίησε περιοδεία στη Θράκη...

Γάζα: Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι το σύστημα θα καταρρεύσει εντός ωρών

Το υπουργείο Υγείας  στην Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε ότι το σύστημα περίθαλψης θα καταρρεύσει εντός ωρών αν δεν υπάρξει προμήθεια σε καύσιμα προκειμένου να...

Μαρινάκης: Ο διάλογος με την Τουρκία δεν συνεπάγεται συμφωνία

Μαρινάκης: Ο διάλογος με την Τουρκία δεν συνεπάγεται συμφωνία Για την ακρίβεια, για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, για τη συνάντηση που θα έχουν την...