Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:  «Πιθανώς το υλικό με τις συνομιλίες να είναι μονταρισμένο αλλά δεν έχει καμία ανάμειξη η κυβέρνηση»

Κυριάκος Μητσοτάκης:  «Πιθανώς το υλικό με τις συνομιλίες να είναι μονταρισμένο αλλά δεν έχει καμία ανάμειξη η κυβέρνηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (11/04), έκανε αναφορά στο θέμα των Τεμπών, μίλησε για το bullying των ανηλίκων και την παραβατικότητα, έκανε αναφορά για το περιστατικό των Αγίων Αναργύρων ενώ παραδέχθηκε ότι «πιθανώς να είναι μονταρισμένο» το υλικό με τις ηχητικές συνομιλίες από την τραγωδία στα Τέμπη.

«Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη για τα Τέμπη», επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Να συγκαλύψουμε τι ακριβώς;   Ότι δήθεν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο, εκρηκτικά; «Είναι βαθιά προκλητικό για μένα που κλήθηκαν να διαχειριστώ μια τέτοια τραγωδία ότι επιχείρησα συγκάλυψη. Στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης», πρόσθεσε.

Το υλικό με τις συνομιλίες στα Τέμπη έφτασε ακέραιο στη Δικαιοσύνη χωρίς καμία κυβερνητική ανάμειξη», είπε κατηγορηματικά ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Πιθανώς το υλικό με τις συνομιλίες να είναι μονταρισμένο αλλά δεν έχει καμία ανάμειξη η κυβέρνηση».

Μητσοτάκης για Τέμπη: Γνωρίζω καλά ότι δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη – Πιθανώς  το υλικό με τις συνομιλίες να είναι μονταρισμένο

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν τελειώνει η πολιτική κατά του bullying με μια πλατφόρμα. Τα παιδιά πρέπει να μιλήσουν. Το bullying είναι μια επίθεση στη διαφορετικότητα. Έχει βαθιά κοινωνικά αίτια και σχετίζεται με την εκτεταμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων».

«Το περιστατικό των Αγίων Αναργύρων ήταν γροθιά στο στομάχι και για μένα. Έρχεται ένα τέτοιο συμβάν να μας υπενθυμίσει ότι όσα κάνουμε δεν είναι αρκετά»

«Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αλλάξει η κουλτούρα. Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερους ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες ώστε να έχουν φυσική και νομική προστασία. Χρειαζόμαστε περισσότερα punic button που έχουν σώσει ζωές», τόνισε.

«Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τους Αγίους Αναργύρους, είμαι ξεκάθαρος. Αν για ό,τι συμβαίνει λάθος πηγαίνει η ευθύνη στην κορυφή τότε θα είχαμε κάθε εβδομάδα παραιτήσεις. Ευθύνη δική μου ότι άλλαξαν τρεις υπουργοί σε λίγους μήνες», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

“Μπαράζ” αντιδράσεων από τα κόμματα για την επίθεση Αυγενάκη

Ντόμινο αντιδράσεων έχει προκληθεί από τη δημοσιοποίηση του βίντεο όπου καταγράφεται η χειροδικία κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη...

Στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ για εξηγήσεις ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καλείται να παραστεί ενώπιον του Σταύρου Καλαφάτη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που...

Σταϊκούρας για Αυγενάκη:«Καταδικάζω οποιαδήποτε εκδήλωση βίας»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας , εξέφρασε απόλυτη καταδίκη για το περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο...

Απάντηση Αυγενάκη: Δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγα να πάρω το τηλέφωνο από το χέρι του

Απάντηση έδωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, για το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας από το αεροδρόμιο...