Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

«Εισβολή» δεκάδων χιλιάδων Τούρκων τουριστών στα νησιά

«Εισβολή» δεκάδων χιλιάδων Τούρκων τουριστών στα νησιά , έχουν ήδη πάρει βίζες Σένγκεν»

«Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι έχουν ήδη πάρει βίζες Σένγκεν. Μόνο στα ελληνικά νησιά θα ταξιδέψουν 15.000 με 20.000 Τούρκοι αυτή την εβδομάδα, ενώ δεν υπολογίζουν Κήπους και Καστανιές. Εκεί αν υπήρχαν υποδομές θα είχαν περάσει 200.000 οχήματα σε μια εβδομάδα, σε 10 ημέρες» επισήμανε δε.  Χάρη στην πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απέδωσε το μέτρο της βίζας τόνισε στον ΣΚΑΪ σχολιάζοντας την είδηση ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης. 

Απόβαση" έως και 20.000 Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά αυτή την... |  Ελλάδα Ειδήσεις

Καταφέραμε να φέρουμε κάτι που στην Ευρώπη θεωρούνταν αδύνατο… υπήρξε κλίμα κατά της χαλάρωσης της Τουρκίας, πείσαμε την ΕΕ, και είπαμε ότι θέλουμε νέο μοντέλο στην ευρωτουρκική σχέση. Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα εξαίρεσης σε όλο το Σένγκεν πρόσθεσε ο υπουργός.
Στο Ανατολικό Αιγαίο μιλάμε για 14 λιμάνια, 10 νησιά, μερικά νησιά έχουν πάνω από ένα λιμάνι, και είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από τα πέντε μεγάλα νησιά. Καθένας που έρχεται πληρώνει 60 ευρώ ενισχύεται το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική οικονομία βοηθάμε και τα νησιά μας, και φέρνει τις δυο κοινωνίες πιο κοντά στη νέα εποχή σχολίασε ο κ. Καιρίδης.

«Πρέπει να δούμε τους συνοριακούς μας σταθμούς και να επενδύσουμε στην εικόνα και τη βιτρίνα της χώρας» παραδέχθηκε πάντως.

Τα νησιά που θα λειτουργήσουν είναι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος η Κως και η Ρόδος. Οι πολίτες μας θα πρέπει να παραδίδουν τα διαβατήρια τους τρεις μέρες πριν, και θα ενταχθούν στο σύστημα της βίζας στα νησιά» δήλωσε ο Κιβάντς Μερίτς, πρόεδρος του Συλλόγου τουριστικών γραφείων Σμύρνης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....