Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Μη κρατικά ΑΕΙ: Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» το νομοσχέδιο

Μη κρατικά ΑΕΙ: Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» το νομοσχέδιο, στη σκιά το βίαιων επεισοδίων με τραυματίες φοιτητές, στο κέντρο της Αθήνας, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής με 159 ψήφους. Καταψήφισαν 129 βουλευτές.

Συγκεκριμένα στην επί της αρχής ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας και τον ανεξάρτητο Χαράλαμπος Κατσιβαρδά να υπερψηφίζουν.  Αντίθετα, 129 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ 11 δήλωσαν «παρών».

Την διαδικασία καθυστέρησε επί σχεδόν δύο ώρες η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς διάβαζε μαζί με βουλευτές του κόμματός της ένα-ένα όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ στήριξε σύσσωμη το νόμο που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας και παρουσίασε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο πριν τις 21.30 και η ψήφιση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε στις 11.15 το βράδυ. Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της καταμέτρησης για τα 205 άρθρα του νομοσχεδίου στο πλαίσιο της οποίας είχαν αποσταλεί στο προεδρείο 70 επιστολικές ψήφοι.

Στη συζήτηση που εκτυλίχθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ριζική τομή στην εκπαίδευση και έστρεψε τα «πυρά» του στον Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντας όχι σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά σκανδιναβικό σταυρόλεξο την πρόταση ΠΑΣΟΚ.

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι πλήττεται το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία της ψηφοφορίας «τράβηξε» υπερβολικά διότι για περίπου σχεδόν δύο ώρες η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με τις βουλεύτριες του κόμματος, Τζώρτζια Κεφαλά και Ελένη Καραγεωργοπούλου, διάβαζαν ένα προς ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου!

Ο μέσος όρος που χρειάστηκε η κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν περίπου πενήντα δευτερόλεπτα της ώρας για ψηφίσει το κάθε ένα από τα 205 άρθρα του σχεδίου νόμου.

Χωρίς να καταχωριστεί η ψήφος της Πλεύσης Ελευθερίας, δεν μπορούσε να κλείσει το ηλεκτρονικό σύστημα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε να πραγματοποιηθεί η καταμέτρηση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Απάντηση Αυγενάκη: Δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγα να πάρω το τηλέφωνο από το χέρι του

Το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης εξέδωσε μια δήλωση για να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: «900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...