Την απόφαση της να κλείσει το ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος στο Ρέντη και να αποχωρήσει από την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ελλάδα, έλαβε η γερμανική εταιρεία BSΗ. Η πολυεθνική είχε από καιρό σχεδιάσει την αποχώρησή της, μεταφέροντας την παραγωγή της στην γειτονική Τουρκία.
Η διοίκηση της πολυεθνικής ενημέρωσε τους επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής της ότι η μονάδα της στην Ελλάδα (BSH Οικιακές Συσκευές ΑΕ – πρώην Πίτσος) θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2018 και στη συνέχεια θα κλείσει (μετά από 153 χρόνια λειτουργίας), καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου.
Στην εταιρεία απασχολούνται πλέον 200 με 250 εργαζόμενοι για τους οποίους έχει ήδη δρομολογηθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την αναστολή λειτουργίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.
Το πακέτο της εθελουσίας εξόδου που δίνει η εταιρεία στους εργαζόμενους της προβλέπει εκτός από τη νόμιμη αποζημίωση και την παροχή 4.000 ευρώ για κάθε ένα έτος εργασίας στην εταιρεία. Επίσης το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσφέρει και έναν χρόνο ασφάλισης στους εργαζόμενους που θα δουν την «πόρτα της εξόδου».
Να σημειωθεί ότι η Πίτσος ιδρύθηκε το 1865 και αρχικά ήταν μία μικρή επιχείρηση με το οικογενειακό όνομα που στεγαζόταν στο κέντρο της Αθήνας. Παρήγαγε μικρές οικιακές συσκευές και συσκευές πετρελαίου, όμως γρήγορα άρχισε να αναπτύσσεται και το 1969 ξεκινάει η παραγωγή ψυγείων και θερμαστρών πετρελαίου από το νέο εργοστάσιο του Ρέντη. Εννέα χρόνια αργότερα κατασκευάζονται και οι πρώτες ασπρόμαυρες τηλεοράσεις.
Από το 1977 η βιομηχανία περιήλθε κατά 60% στις γερμανικές βιομηχανίες BSH και Siemens. Πλέον, ελέγχεται πλήρως από τη γερμανική εταιρεία BSH Finance and Holdings, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τον όμιλο Robert Bosch.
Στη βιομηχανική της μονάδα της στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής παράγονται κουζίνες, ψυγεία και καταψύκτες οικιακού τύπου. Υποκαταστήματα της επιχείρησης λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Λευκωσία. Τα προϊόντα και τα εμπορεύματά της φέρουν τα σήματα «Pitsos», «Bosch», «Siemens», «Gaggenau» και «Neff», ενώ το 2015 η επιχείρηση απασχολούσε περίπου 494 εργαζόμενους, έναντι 508 το 2014.