Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Μάκης Βορίδης: “Η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό θα γίνει αλλά όχι τη Δευτέρα”

Μάκης Βορίδης: “Η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό θα γίνει αλλά όχι τη Δευτέρα”

Δεν θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, είπε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, “η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό θα γίνει αλλά όχι τη Δευτέρα, καθώς πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας και να ωριμάσουν αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες”.

“Προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, το ποτήρι είναι μισογεμάτο, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Κυβερνητικές πηγές: Τη Δευτέρα το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει γίνει καμία ανατροπή και πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες θα πραγματοποιηθεί κανονικά, τη Δευτέρα το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί, αφού ο πρωθυπουργός επιστρέφει τη Δευτέρα από το Βελιγράδι.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι και το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί αύριο.

Το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους δει από τη Δευτέρα.

Όπως είπε ο Μάκης Βορίδης στην ΕΡΤ “πίεζαν για περικοπές οι σοσιαλιστές, οι “πράσινοι” και η Αριστερά καθώς ήθελαν να περάσουμε γρήγορα στην πράσινη μετάβαση”. Πρόσθεσε ότι “εμείς στο θέμα της μετάβασης της αγροτικής οικονομίας είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί” και υπογράμμισε ότι θεωρεί ότι υπάρχει υποκρισία από την πλευρά της Αριστεράς στο συγκεκριμένο θέμα.

Για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε ό,τι αφορά τα περί ελλείματος ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είπε ότι πρόκειται περί αστειότητος. “Στην Ελλάδα αν πρέπει να υπάρξει κριτική, είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Διότι δεν ξέρω αν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας ότι κυκλοφορούν εφημερίδες οι οποίες γράφουν για το αν είναι ομοφυλόφιλη ή όχι μία υπουργός”.

“Ξέρετε γιατί μας εγκαλεί αυτό το ψήφισμα, το ωραίο, αυτό το ψήφισμα, το αντικειμενικό από αυτές τις καταπληκτικές ομάδες; Πώς είναι δυνατόν να είναι εχθροί μας; Ξέρετε γιατί εγκαλεί; Γιατί λέει, ασκούνται αγωγές από κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά δημοσιογράφων. Και ρωτάω εγώ: ξέρετε, καμία χώρα στην οποία δεν έχουν οι πολίτες ή οποιοιδήποτε πολίτες δικαίωμα δικαστικής προστασίας, αν θεωρούν ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή τους;”.

“Ελήφθη η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων και ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα, αλλά αναμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν”, δήλωσε σήμερα ο κ. Μαρινάκης.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση ανοίγει τον δρόμο για την επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες των μπλόκων και ίσως να ανοίξει τον δρόμο και για τη λήξη των κινητοποιήσεων, αφού είναι στη πρόθεση της κυβέρνηση να λάβει και άλλα μέτρα υπέρ της στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και πέραν των όσων έχουν ανακοινωθεί.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...

“Μπαράζ” αντιδράσεων από τα κόμματα για την επίθεση Αυγενάκη

Ντόμινο αντιδράσεων έχει προκληθεί από τη δημοσιοποίηση του βίντεο όπου καταγράφεται η χειροδικία κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη...

Στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ για εξηγήσεις ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καλείται να παραστεί ενώπιον του Σταύρου Καλαφάτη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που...

Σταϊκούρας για Αυγενάκη:«Καταδικάζω οποιαδήποτε εκδήλωση βίας»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας , εξέφρασε απόλυτη καταδίκη για το περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο...