Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ευρεία σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη – Τι θα συζητηθεί

Ευρεία σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη, τι θα συζητηθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες.

Η κυβέρνηση είναι θορυβημένη και από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί σε πολλές μεγάλες πόλεις και όχι μόνο. Η απότομη περιστολή των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, οι μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλία και η ακρίβεια που θερίζει οριζόντια την ελληνική κοινωνία, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις, που αφορούν το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα των αγροτών εν γένει.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για νέες παρεμβάσεις, για να «τρέξουν» τα μέτρα στη Θεσσαλία, καθώς και να διασφαλιστεί ότι οι δρόμοι δεν θα κλείσουν. Στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί και η έκθεση Agrotica που ξεκινά 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα τη λήψη μέτρων για μείωση του παραγωγικού κόστους ζητούν μεταξύ άλλων αγρότες και κτηνοτρόφοι που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν παραταγμένα στον Πλατύκαμπο Λάρισας ενώ στη Δυτική Μακεδονία αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιφέρεια προκειμένου να συζητηθούν αιτήματα των αγροτών μεταξύ άλλων η απολιγνιτοποίηση.

Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους χωρίς να κλείνουν δρόμους σε Επανομή, Θέρμη, Λουδία, Χαλκηδόνα και σε παράδρομο της Εγνατίας οδού προς Καβάλα.

Oι αγρότες της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους και απειλούν με μπλόκα στην Εθνική και στον κόμβο Ε-65. Την Παρασκευή, τα τρακτέρ συνεχώς αυξάνονταν στον Πλατύκαμπο στον κόμβο πριν την ΠΑΘΕ, στον Αλμυρό σε παράδρομο της ΠΑΘΕ, στο Ζάρκο παράπλευρα στην Εθνική Λάρισας- Τρικάλων- Ιωαννίνων και στο Ριζόμυλο στην παλιά ΕΟ Βόλου-Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκτός από τα πάγια αιτήματά τους, οι αγρότες ζητούν πλέον να συναντηθούν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς βλέπουν πως ναυάγησε η συνάντηση που ζητούσαν πριν από τις γιορτές με κλιμάκιο υπουργών.

Στη Λαμία, την Παρασκευή, με μπάλες από άχυρο έκλεισαν οι αγρότες την πόρτα του κτιρίου της περιφέρειας. Αφού έφτασαν στο κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ τους. Η μηχανοκίνητη πορεία κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη και αποχώρησαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή: Φωτίου απαντά στην Κεφαλογιάννη “άει στο διάολο”

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρατηρήθηκε ένταση μεταξύ της υπουργού Τουρισμού και της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώς...

Εξαήμερη εργασία: Η νέα αποστολή της Κεραμέως

Στις 14 Ιουνίου, μετά το εκλογικό ανασχηματισμό, η Νίκη Κεραμέως ανέλαβε ως υπουργός Εργασίας, με την προσδοκία να ολοκληρώσει την επιβολή της εξαήμερης εργασίας,...

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας Έλενα Ακρίτα. Με ανάρτηση της στα σόσιαλ μίντια,...

Χαρίτσης: Χρειαζόμαστε επειγόντως και στην Ελλάδα μια εναλλακτική ενωτική Αριστερά

Στην ανάρτησή του, Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει ότι η Δεξιά στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμπνέεται από την εκλογική επιτυχία της Μαρίν Λεπέν...