Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τι θα προβλέπει η ρύθμιση

Πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια –Τι θα προβλέπει η ρύθμιση

Η ώρα των αποφάσεων του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια σε λίγα 24ωρα έρχεται, καθώς στις αρχές της εβδομάδας θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με στόχο την ψήφιση του.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε  μιλώντας στο Bloomberg το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ισότητα του γάμου θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και θα εγκριθεί. Και στη συνέχεια, μετά από την περίοδο δημόσιας διαβούλευσης, θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Την ώρα όμως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστελνε μηνύματα στο εσωτερικό η Εκκλησία δια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος δεν είχε τοποθετηθεί για το θέμα αυτό εξέφραζε την διαφωνία της και μάλιστα πρότεινε δημοψήφισμα. «Γιατί να μη γίνει ένα Δημοψήφισμα; Δεν θα ήταν μια πρόταση και αυτή;», είπε μεταξύ άλλων.

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη σήκωσε το γάντι και ξεκαθάρισε ότι στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισαν να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα στην παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από το προγραμματισμένο. Έτσι παρότι η αρχική πρόθεση ήταν να συζητηθεί στις 30 Ιανουαρίου, το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί – εκτός απροόπτου – είτε την Δευτέρα 22 είτε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα διασφαλίζει πως θα υπάρχουν τα ίδια δικαιώματα για τα παιδιά. Δεν θα υπάρχει όμως καμία αλλαγή στο καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (παρένθετη μητέρα) ούτε θα προβλέπεται «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

«Πρόθεση μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας» σημείωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός. Από την κυβέρνηση τηρούν ήπιους τόνους και τονίζουν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν αδικίες και ανισότητες με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Παράλληλα γίνεται αναφορά σε παραδείγματα άλλων κρατών και επισημαίνεται πως ανάλογες ρυθμίσεις ισχύουν σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ για εξηγήσεις ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καλείται να παραστεί ενώπιον του Σταύρου Καλαφάτη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που...

Σταϊκούρας για Αυγενάκη:«Καταδικάζω οποιαδήποτε εκδήλωση βίας»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας , εξέφρασε απόλυτη καταδίκη για το περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο...

Απάντηση Αυγενάκη: Δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγα να πάρω το τηλέφωνο από το χέρι του

Απάντηση έδωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, για το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας από το αεροδρόμιο...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...