Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Συνεδριάζει στις 11 το ΚΥΣΕΑ – Νέα ηγεσία στις Ένοπλες δυνάμεις 

Συνεδριάζει στις 11 το ΚΥΣΕΑ – Νέα ηγεσία στις Ένοπλες δυνάμεις 

Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδριάζει στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις κρίσεις τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στις 17 Ιανουαρίου συμπληρώνει τον τέταρτο χρόνο του στη θέση αυτή και ως εκ τούτου ολοκληρώνει τον κύκλο του.

Εδώ και μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, και οι αποφάσεις τους αναμένεται να ανακοινωθούν -πλην απροόπτου- τις επόμενες ώρες.

Στον κατάλογο των ονομάτων που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αυτά του αντιστράτηγου Δημήτρη Χούπη, διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, του Αρχηγού Στόλου, αντιαύαρχου, Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα, καθώς και του Αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου, Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Αν και τα στοιχήματα τις τελευταίες μέρες υπερθεμάτιζαν στο όνομα του αντιστράτηγου Χούπη για τη θέση, οι αρμόδιοι κατά το σύνηθες κρατούν το στόμα τους κλειστό και συστήνουν υπομονή μέχρι τις ανακοινώσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Απάντηση Αυγενάκη: Δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγα να πάρω το τηλέφωνο από το χέρι του

Το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης εξέδωσε μια δήλωση για να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: «900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...