Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Αποβλήθηκε από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bulling στον 13χρονο

Αποβλήθηκε από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bulling στον 13χρονο

Αποβλήθηκε διά παντός από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bullying στον 13χρονο στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Το παιδί που δέχθηκε την επίθεση, είναι ακόμη σοκαρισμένο και αγχωμένο. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του συμμαθητή του, που συμμετείχε στην επίθεση, ενημέρωσαν ότι δεν θα πάει στο σχολείο γιατί έχει κορoνοϊό.

Όσον αφορά την αποβολή του μαθητή – θύτη, το σχολείο ανέφερε μεταξύ άλλων σε επιστολή που απέστειλε στους γονείς ότι «από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό.

Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές, δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας».

«Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα διασταυρωθεί το παιδί με τους δράστες»

Μιλώντας και στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πατέρας του 13χρονου μαθητή ανέφερε πως ο μαθητής βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο μαθητής επέστρεψε τη Δευτέρα, στο σχολείο του, ενώ οι γονείς του δράστη ενημέρωσαν την διευθύντρια του σχολείου πως έχουν κορωνοϊό και το παιδί τους δεν θα πάει στο σχολείο.

«Ο ψυχολόγος που μιλήσαμε μας είπε το παιδί να επανέρθει στην πραγματικότητα, να μη συζητά το θέμα, να μην πει τίποτα στους συμμαθητές του, ούτε σε κανέναν άλλο και να παριστάνει ότι όλα είναι καλά μέχρι να γίνουν. Θα το προσπαθήσουμε. Δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, αλλά τον πείσαμε», είπε ο πατέρας του μαθητή και συνέχισε:

«Μας διαβεβαίωσαν από το σχολείο ότι το παιδί δεν θα διασταυρωθεί με τους δράστες. Το περιστατικό δεν έγινε εντός του σχολείου. Στο ίδιο σχολείο που είναι το παιδί που μας δημιούργησε το πρόβλημα είναι και το δικό μου παιδί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται το σχολείο».

Σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή, πίσω από το νέο απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο γιος του κρυβόταν κάποιος έφηβος, ο οποίος άλλαξε τη φωνή του ώστε να ακούγεται ενήλικος, με σκοπό να τον φοβερίσει.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Νίκος Καρβέλας ξεσπά: «Αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπεύσουμε τη φτώχεια»

Ο Νίκος Καρβέλας εξαπολύει έναν οργισμένο κατηγορηματικό λόγο κατά της θρησκείας σε ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube. Υποστηρίζει ότι η καταπολέμηση της φτώχειας...

Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων για selfies

Στη Χαλκιδική αποκαλύφθηκε ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώων, με θύματα δύο παπαγάλους. Οι αρχές ενεργώντας βάσει καταγγελίας από δημότη της περιοχής, επισκέφθηκαν την τοποθεσία...

Τι κινδύνους κρύβει η κολύμβηση σε θάλασσα με κεραυνούς – Οδηγίες προστασίας

Οι επόμενες μέρες απαιτούν εξαιρετική προσοχή λόγω της μεταβολής του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, συνοδευόμενες από συχνές αστραπές και...

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...