Επιβολή ποινής σε ταμία του Praktiker γιατί δεν πουλούσε αρκετές πλαστικές σακούλες 

Ενώ η εντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς έχει φτάσει στο απροχώρητο, η Praktiker Hellas δεν σταματά να…εκπλήσσει τους υπαλλήλους της.

Το τελευταίο κατόρθωμα της εταιρείας στο κατάστημα Praktiker Ιωαννίνων είναι η επιβολή της ποινής της έγγραφης επίπληξης σε ταμία γιατί δεν πουλούσε αρκετές…πλαστικές σακούλες στους πελάτες που περνούσαν από το ταμείο της .

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του το Σωματείο εργαζομένων στην Praktiker Hellas,  “κάθε μέρα μας επιβάλλεται να επιτυγχάνουμε προσωπικούς στόχους που καθορίζονται από την εταιρεία ,με δόλωμα κάποιο αόριστο bonus. Όποιος δεν επιτυγχάνει τους στόχους αυτούς , μπαίνει στη μαύρη λίστα ως ανεπαρκής (δεν είναι λίγες οι απολύσεις που έχουν γίνει στα Praktiker όλης της Ελλάδας με πρόσχημα τη μη επίτευξη στόχων ) .

 

Την εντατικοποίηση στο κατάστημα των Ιωαννίνων επιβαρύνει και η έλλειψη προσωπικού καθώς μέρος του αποσπάται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να στελεχώσει το νέο κατάστημα της Praktiker στην Κέρκυρα ,από το οποίο παραιτούνται σωρηδόν οι νέοι συνάδελφοι μας εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και αμοιβής.

Όλη αυτή η κατάσταση ζημιώνει όχι μόνο το προσωπικό ,αλλά επηρεάζει άμεσα την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών ,που υποτίθεται ότι είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα της εταιρείας.

Απαιτούμε :

-Να σταματήσουν οι πιέσεις για επίτευξη στόχων .
– Να καταργηθεί το σπαστό ωράριο .Πλήρη απασχόληση όλων των εργαζομένων.
– Υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς (οι οποίοι είναι μειωμένοι και καθηλωμένοι από το 2014 ).” 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις