Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Σε συναγερμό οι ευρωπαϊκές χώρες για τρομοκρατικές επιθέσεις – «Τρόμος» σε Βέλγιο, Γαλλία και Σουηδία

Σε συναγερμό οι ευρωπαϊκές χώρες για τρομοκρατικές επιθέσεις – «Τρόμος» σε Βέλγιο, Γαλλία και Σουηδία

Σε επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι ευρωπαϊκές χώρες, καθώς είναι έντονος ο φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις από τζιχαντιστές.

Πάνω από την Ευρώπη φαίνεται πως επιστρέφει ο φόβος για επανάληψη των περιστατικών που είχαν συμβεί πριν από 7-8 χρόνια, με τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες χώρες.

ΓαλλίαΒέλγιο και Σουηδία έχουν πληρώσει ήδη με αίμα το νέο ξέσπασμα βίας από φανατικούς τζιχαντιστές που και πάλι στο όνομα του ISIS δολοφονούν αθώους.

Οι 27 ηγέτες πραγματοποίησαν εχθές  έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αλλά θεωρείται βέβαιο ότι τους απασχολήσαν  και οι νέες απειλές φανατικών που θέλοντας να ακολουθήσουν τα βήματα του ISIS θέλουν να πλήξουν τον δυτικό τρόπο ζωής σπέρνοντας τον τρόμο και την καχυποψία.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν αυτό που έγινε στις Βρυξέλλες με δυο Σουηδούς φιλάθλους να εκτελούνται εν ψυχρώ από έναν 45χρονο από την Τυνησία ο οποίος σήμερα έπεσε νεκρός κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Οι Βρυξέλλες  δεν θύμιζαν σε τίποτα την ζωντανή πόλη στην καρδιά της Ευρώπης αλλά έμοιαζαν με αυτό που οι κάτοικοί τους ήθελαν να ξεχάσουν. Και στον χορό του τρόμου μπήκε και η Σουηδία η οποία πλέον βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ένας Γάλλος εκπαιδευτικός έπεφτε νεκρός μέσα στο σχολείο του. Όπως μάλιστα αποκαλύφθηκε σήμερα, ο δράστης της επίθεσης που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν καθηγητή σε λύκειο της Αράς, της βόρειας Γαλλίας, είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη πριν προβεί στην ενέργειά του.

Ο Μοχάμεντ Μογκούτσκοφ, 20 ετών ρωσικής υπηκοότητας αλλά με καταγωγή από την Ινγκουσετία, γνωστός για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Σε αυτό έκανε και αναφορά στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Και βεβαίως, οι απειλές κατά της ζωής της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι από δυο Αιγύπτιους. Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση έγινε στο Μιλάνο και οι δυο άνδρες συνελήφθησαν.

Σε όλο αυτό το σκηνικό προστέθηκε και η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες εκκένωση του Παλατιού των Βερσαλλιών μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Απιστία στην εποχή των social media: Ο ρόλος του «like» στο Instagram για τη γενιά Z

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο αφήνει ίχνη που είναι εύκολα ανιχνεύσιμα. Αυτά τα ίχνη αποκαλύπτουν πολλές φορές πόσα χρήματα...

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...

Τραγωδία στην Ινδία: 121 νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή

Η τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής στην Ινδία την Τρίτη (2/7) ήταν συνέπεια της υπερβολικής παρουσίας κόσμου σε σχέση με...

H πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας αρραβωνιάστηκε τον αμφιφυλόφιλο σαμανό εραστή της

Ο γάμος της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας με τον αμφιφυλόφιλο σαμάνο αρραβωνιαστικό της, Ντουρέκ Βέρετ, πλησιάζει. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Αυγούστου...