Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Χατζηδάκης: Ποια είναι τα οφέλη του ΤΕΚΑ

Τη σημασία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης για τους νέους, με την ίδρυση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), που υλοποίησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε πάνελ συζήτησης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, με τίτλο «Προετοιμάζοντας το Μέλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, πρόκειται για ένα μοντέλο που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Δανία, η Σουηδία και η Ολλανδία, η εμπειρία των οποίων δείχνει ότι οδηγεί σε υψηλότερες επικουρικές συντάξεις.

Όπως εξήγησε, το ΤΕΚΑ είναι ένα ασφαλιστικό ταμείο για τους νέους, οι οποίοι δεν θα δίνουν πλέον τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε έναν γενικό κορβανά, αλλά θα έχουν έναν δικό τους ατομικό κουμπαρά.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νομοθετική πρωτοβουλία για τα Επαγγελματικά Ταμεία, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, πολυεργοδοτικά Ταμεία και παρεμβάσεις στην εποπτεία.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι η ιδιωτική ασφάλιση θα μπορούσε να διαδραματίζει έναν πιο σημαντικό ρόλο στη χώρα μας, όπως συμβαίνει στις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Προφανώς, όπως είπε, υπάρχει υποασφάλιση. Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλιση έναντι του σεισμικού κινδύνου, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση των κατοικιών έναντι του σεισμικού κινδύνου πρωτίστως.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα έχει ανέβει αρκετά σκαλιά και η κυβέρνηση έχει επιδείξει αποτελέσματα και στην αποτελεσματικότητα και στην εφαρμογή των δεσμεύσεών της. «Αυτό έχει αντανάκλαση και στην οικονομία, καθώς μειώθηκαν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές, απλουστεύθηκε το αδειοδοτικό περιβάλλον και εστάλη ένα μήνυμα σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Μήνυμα το οποίο επιτρέπει και στις ασφαλιστικές εταιρίες να επενδύουν με ασφάλεια, όπως θα κάνει και το ΤΕΚΑ, καθώς, σε λίγα χρόνια, το ΤΕΚΑ θα είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε ότι είναι σημαντικό «να εμπνεόμαστε από τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές στην οικονομία, στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και της υγείας».

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Απάντηση Αυγενάκη: Δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγα να πάρω το τηλέφωνο από το χέρι του

Το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης εξέδωσε μια δήλωση για να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: «900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή: Φωτίου απαντά στην Κεφαλογιάννη “άει στο διάολο”

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρατηρήθηκε ένταση μεταξύ της υπουργού Τουρισμού και της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώς...