Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 46 οι νεκροί – “Βρίσκουμε ανθρώπους στα βαγόνια, έχουν συνθλιβεί”

Στους 46 ανέρχεται ο επίσημος αριθμός των θυμάτων από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής ενώ ανασύρθηκαν 7 απανθρακωμένοι σοροί από τα σωστικά συνεργεία

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο βαθμό δυσκολίας της επιχείρησης που αντιμετωπίζουν τα σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής και ιδιαίτερα, στο βαγόνι όπου βρισκόταν το εστιατόριο.

“Βλέπουμε ότι εκεί υπάρχουν άτομα. Δυστυχώς, τα άτομα αυτά είναι σε πολύ κακή κατάσταση, λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης που έχει συμβεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους» Εκεί -στο βαγόνι του εστιατορίου- βρίσκονται πολλοί άνθρωποι” τόνισε.

“Είναι μια δύσκολη επιχείρηση που θα έχει συνέχεια, γιατί θα πρέπει να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους” πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός αδυνατώντας, όπως είπε, να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο βαγόνι, στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες.

“Για κάποιο λόγο, άγνωστο ακόμα, παρουσιάστηκε πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εκεί. Θα έχουμε νέα δεδομένα” κατέληξε.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ταυτοποιηθούν οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα, με τη διαδικασία του DΝΑ. Όπως εξήγησε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή μιλώντας στην ΕΡΤ για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, εφαρμόζεται πρωτόκολλο για τις μαζικές καταστροφές.

«Το DNA, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αστυνομία, θα τελειώσει μέχρι το μεσημέρι. Έτσι, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία θα μπορέσει να εκδώσει πιστοποιητικά θανάτου και να αποδοθούν οι σοροί. Αυτό είναι το έργο της Υπηρεσίας μέχρι σήμερα», ξεκαθάρισε η κυρία Λεονταρή.

Όπως είπε, κανένα από τα θύματα δεν έχει ταυτοποιηθεί. «Όλα θεωρούνται αγνώστων στοιχείων μέχρι η ταυτοποίηση να γίνει μέσω της μεθόδου DNA. Είναι θέμα πρωτοκόλλου χειρισμού μαζικών καταστροφών», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...