Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δημοσκόπηση Alco: Στις 11 μονάδες η διαφορά Μητσοτάκη – Τσίπρα

Σημαντική ενίσχυση στην αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η διαφορά του πρωθυπουργού στον δείκτη αξιοπιστίας ανέρχεται πλέον στις 11 μονάδες (από 9 που ήταν στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου) καθώς το 31% των πολιτών δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο, έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει αύξηση της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων (0,6% από τον Σεπτέμβριο) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί προβάδισμα 8,3 μονάδων σύμφωνα με την Alco.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανότερος να αντιμετωπίσει τις κρίσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια αλλά και στα ελληνοτουρκικά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικά στα εθνικά θέματα, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα, έναντι 17% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Alco η μάχη των κομμάτων στην πορεία προς τις εκλογές του 2023 θα δοθεί στο κέντρο καθώς το 23% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δηλώνει ότι προέρχεται από το κέντρο, το 6% από την κεντροδεξιά και το 11% από την κετροαριστερά.

Αναλυτικά το β΄ μέρος της δημοσκόπησης της Alco

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...

“Μπαράζ” αντιδράσεων από τα κόμματα για την επίθεση Αυγενάκη

Ντόμινο αντιδράσεων έχει προκληθεί από τη δημοσιοποίηση του βίντεο όπου καταγράφεται η χειροδικία κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη...

Στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ για εξηγήσεις ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καλείται να παραστεί ενώπιον του Σταύρου Καλαφάτη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που...

Σταϊκούρας για Αυγενάκη:«Καταδικάζω οποιαδήποτε εκδήλωση βίας»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας , εξέφρασε απόλυτη καταδίκη για το περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο...