Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Διαπραγματεύσεις και σκληρά μέτρα για την Αθήνα

Οι επόμενες διαπραγματεύσεις προβλέπουν πρόσθετα και βαριά μέτρα, με την περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και τη μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σε άμεσο χρονικό διάστημα, να θεωρείται από τα βασικά κόκκινα σημεία των δανειστών.

Αναμένεται όμως να φτάσει είτε με τη μορφή τηλεδιάσκεψης είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών το αργότερο έως το τέλος της βδομάδας, με στόχο αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΔΝΤ, την ερχόμενη Δευτέρα, οι επικεφαλής του κουαρτέτου να επανέλθουν στην Αθήνα έτσι ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να μπει στην τελική της ευθεία.

Πληροφορίες της Κομισιόν αναφέρουν ότι το ορόσημο της 20ής Φεβρουαρίου ήδη φαντάζει εξαιρετκά δύσκολο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στο σύνολό της. Ο χρόνος είναι ανεπαρκής.

Παρ’ όλα αυτά, προσέθεταν, στον βαθμό που έχει επιτευχθεί συμφωνία «στα βασικά», τότε θα ήταν εφικτό η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί και τυπικά εντός του Μαρτίου με τη γνωστή μέθοδο των προαπαιτουμένων.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν καθοριστικό στοιχείο για τις εξελίξεις τις αποφάσεις του ΔΝΤ την ερχόμενη Δευτέρα, όταν το Ταμείο θα ανοίξει τα χαρτιά του μέσω της έκθεσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (απόλυτα μη βιώσιμο, σύμφωνα με τις διαρροές) και της έκθεσης με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του (χρειάζονται περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στις τράπεζες).

«Το χειρότερο θα ήταν στις 6 του μήνα το ΔΝΤ να μην ξεκαθαρίσει τη θέση του, εάν θα μετέχει δηλαδή ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, επιτείνοντας την αβεβαιότητα» αναφέρει πηγή της Κομισιόν.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Διεύθυνση επίλυσης φορολογικών διαφορών: 7 στις 10 προσφυγές φορολογουμένων απορρίπτονται

Ένα σημαντικό ποσοστό φορολογουμένων που απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΦΔ) της ΑΑΔΕ για να ανατρέψουν φορολογικές αποφάσεις τους αντιμετώπισαν αποτυχία, καθώς το...

Απάντηση Αυγενάκη: Δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγα να πάρω το τηλέφωνο από το χέρι του

Απάντηση έδωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, για το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας από το αεροδρόμιο...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: «900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...