Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Τουρισμός για όλους: Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι – Πότε θα εξαργυρώσουν τα vouchers των 150 ευρώ

Το υπουργείο Τουρισμού σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρεται στις λεπτομέρειες του διπλασιασμού των δικαιούχων του νέου πλήρως αναβαθμισμένου προγράμματος, «Τουρισμός για Όλους» για ακόμη 200.000 πολίτες.

Τουρισμός για όλους: Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι – Πότε θα εξαργυρώσουν τα vouchers των 150 ευρώ

Με απόφαση του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύεται με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό τουρισμό: Αναλυτικά οι δικαιούχοι και η διαδικασία
https://dimosio.gr/category/ikonomia/

Τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Τουρισμός για όλους: Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι - Πότε θα εξαργυρώσουν τα vouchers των 150 ευρώ
Τουρισμός για όλους: Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι – Πότε θα εξαργυρώσουν τα vouchers των 150 ευρώ

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου Τουρισμού, το νέο πρόγραμμα επιβεβαιώνει στην πράξη τη δέσμευση της Κυβέρνησης για ενίσχυση των πληττόμενων νοικοκυριών από την εισαγόμενη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, οι δικαιούχοι του προγράμματος για το 2022 αυξάνονται πλέον στις 400.000, σε μία ακόμη έμπρακτη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, των επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου. Με αυτόν τον τρόπο παράλληλα ενισχύουμε την προσπάθειά μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου, για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού, για το city break, για τουρισμό όλο το χρόνο», δήλωσε ουπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Τουρισμός για όλους: Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι - Πότε θα εξαργυρώσουν τα vouchers των 150 ευρώ
Τουρισμός για όλους: Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι – Πότε θα εξαργυρώσουν τα vouchers των 150 ευρώ

«Για πρώτη φορά, διαθέτουμε ένα τόσο ευρύ πλέγμα στήριξης για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού δώδεκα μήνες τον χρόνο. Στηρίζουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας για διακοπές, ιδίως των πιο ευάλωτων. Και συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη δυναμική του εγχώριου τουρισμού», δήλωσε από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο, με μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 2,63% και 3,94%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον...

Κόστος ενοικίου για φοιτητικά σπίτια σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Η πρόσφατη έκθεση του E-Real Estates καταγράφει τις τρέχουσες τιμές μίσθωσης φοιτητικών κατοικιών σε 15 περιοχές της Αθήνας και 7 της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές...

Τι αλλάζει στο τέλος χαρτοσήμου  – Καταργείται σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις

Του Θεόδωρου Βγενή  Την κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα διοικητικά βάρη...