Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Απίστευτος Αμβρόσιος – Έβγαλε ψεκαστήρι σε λειτουργία με «φάρμακο για τον κορονοϊό»

Ένταση επικράτησε μετά από κίνηση του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, στη λειτουργία της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, να βγάλει ψεκαστήρι με «φάρμακο για τον κορονοϊό».

Σύμφωνα με το flamis.gr, αρχικά μίλησε ο εφημέριος του Ναού πραγματοποιώντας μία καθαρά θρησκευτικού τύπου ομιλία και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κ. Αμβρόσιος ο οποίος ενημέρωσε πως είχε προσωπικούς λόγους από το παρελθόν και γι’ αυτό ήθελε να είναι παρών στην εορτή της συγκεκριμένης εκκλησίας.

Ο τέως Μητροπολίτης ανέβηκε στο ιερό για να μιλήσει και προς το τέλος της ομιλίας του έβγαλε το ψεκαστήρι για τον Αγιασμό και είπε το εξής: «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία, όπως και το φάρμακο για τον κορωνοϊό».

Στα πρώτα καθίσματα βρίσκονται τοπικοί αξιωματούχοι, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος αντέδρασε έντονα στην κίνηση αυτή του Αμβρόσιου: Γύρισε την πλάτη του στον ιεράρχη, φώναξε δυνατά τη λέξη «ντροπή» και αποχώρησε:

«Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» τονίζει με δήλωσή του στην «Πελοπόννησο» ο κ. Μπονάνος.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....