Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ασφαλιστικές εισφορές: Δείτε ποιοι θα πληρώσουν διπλές εισφορές μέχρι τέλος Αυγούστου

Ο Σεπτέμβριος είναι “προ των πυλών” με χιλιάδες ασφαλισμένους να αναμένουν από τον ΕΦΚΑ τα μπιλιετάκια για τρέχουσες και περυσινές εισφορές!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χιλιάδες ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώσουν διπλές εισφορές στο ΥπερΤαμείο Ασφάλισης. Αυτό θα συμβεί, διότι έως τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να πληρωθούν τόσο οι τρέχουσες εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης καθώς και εφάπαξ παροχών του Ιουλίου αλλά όσο και οι έξτρα εισφορές που προέκυψαν κατόπιν τις εκκαθάρισης του 2020.

Το Dimosio.gr απευθύνθηκε σε υψηλόβαθμες πηγές εντός του Υπ.Εργασίας και ενημερώθηκε, ότι μέχρι σήμερα περίπου 196.000 παράλληλα ασφαλισμένοι έλαβαν χρεωστικά ειδοποιητήρια.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για τον υπολογισμό της μηνιαίας εισφοράς των παράλληλα απασχολούμενων λαμβάνονται υπόψη τα ποσά εισφορών ανά κλάδο από τη μισθωτή απασχόληση και καταβάλλεται, εφόσον προκύπτει, η διαφορά από την κατώτατη, κατά περίπτωση, προβλεπόμενη εισφορά ή την εισφορά τυχόν ανώτερης επιλεγείσας κατηγορίας.

Σύμφωνα με τα “ευρήματα” του Υπ.Εργασίας, προκύπτει, ότι οι καταβληθείσες από τη μισθωτή εργασία εισφορά των  λόγω διπλά απασχολούμενοι που έλαβαν χρεωστικά ειδοποιητήρια, υπολείπονται της επιλεγείσας κατηγορίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να κληθούν να καταβάλουν σε έξι μηνιαίες δόσεις τη προκύπτουσα διαφορά!

“Οι δόσεις και η πληρωμή τους”

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η αποπληρωμή της πρώτης δόσης θα πρέπει να πληρωθεί έως 31 Αυγούστου, μαζί με τις τρέχουσες εισφορές Ιουλίου (διπλές εισφορές) και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2022.

“Η ευχάριστη έκπληξη”

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το γεγονός, ότι από τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις του Υπ.Εργσίας προκύπτει, ότι 69.100 παράλληλα ασφαλισμένοι, έχουν καταβληθείσες εισφορές υψηλότερες των εισφορών που προκύπτουν από την ασφαλιστική κατηγορία που είχαν επιλέξει.

Αυτοί λοιπόν οι  ασφαλισμένοι έχουν πιστωτικό ή μηδενικό ειδοποιητήριο.

” Τα λάθη… και οι διορθώσεις από τον ΕΦΚΑ”

Όπως συμβαίνει κάθε έτος, έτσι και φέτος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dimosio.gr υπάρχουν περίπου 2.000 ασφαλισμένοι που έλαβαν λάθος ειδοποιητήρια και καλούνται να πληρώσουν χωρίς κανέναν λόγο επιπλέον εισφορές.

Ανώτατες πηγές της αγοράς και του Υπ. Εργασίας, επισημαίνουν στο Dimosio.gr ότι το πρόβλημα έγκειται σε λογιστικά λάθη από πλευράς φυσικών προσώπων καθώς οι εργοδότες ή οι λογιστές καθυστέρησαν να υποβάλλουν τις σχετικές ΑΠΔ με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι να φαίνονται στο σύστημα μόνο ως ελεύθεροι επαγγελματίες!

Πάντως ένα είναι βέβαιο. Τις επόμενες ημέρες ο ΕΦΚΑ θα προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις των ειδοποιητηρίων, ενώ από μέρα σε μέρα θα τους στείλει προσωπικά μηνύματα στις καρτέλες τους στο efka.gov.gr ενημερώνοντας τους για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και έπειτα.

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

«Βόμβα» χρεών 47,9 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ – Επιβάρυνση 2 δισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο

«Ωρολογιακή βόμβα» δισεκατομμυρίων ευρώ κρύβεται κάτω από τα θεμέλια του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Το υπερταμείο καλείται να διαχειριστεί μια μεγάλη δεξαμενή χρεών, τα οποία...

Ποιοι συνταξιούχοι πάνε…ταμείο – Έρχονται διπλάσια αναδρομικά μέσα στο καλοκαίρι

Πάνω από 50,000 συντάξεις αναμένουν επανυπολογισμό από τον ΕΦΚΑ, είτε επειδή δεν έχουν υποβληθεί ακόμα σε επανυπολογισμό είτε επειδή οι προηγούμενοι επανυπολογισμοί έχουν παρουσιάσει...

Νέα δεδομένα για τις συντάξεις χηρείας – Παράταση στις μειώσεις

Η περικοπή των συντάξεων χηρείας στον ιδιωτικό τομέα εξακολουθεί να απασχολεί την κυβέρνηση, η οποία έχει καθυστερήσει να εφαρμόσει το μέτρο αυτό, προκαλώντας αβεβαιότητα...

Πότε θα εκδοθούν οι πρώτες συντάξεις…οφειλετών – Ο περιουσιακός «κόφτης» και η έναρξη της νέας πλατφόρμας

Του Θεόδωρου Βγενή  Η αντίστροφη μέτρηση για τη ενεργοποίηση της πολυπόθητης "πλατφόρμας" που θα επιτρέπει στους οφειλέτες να βγαίνουν, επιτέλους, στη σύνταξη έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα...