ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να πάρουν τον δρόμο της δημοσίευσης σε ΦΕΚ τρεις νέες προκηρύξεις για συνολικά 900 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο ενώ ήδη εστάλη η προκήρυξη 10Κ/2018 που αφορά 118 θέσεις σε απομακρυσμένους δήμους της χώρας.

Οπως αναφέρεται και στην σχετική απόφαση που εκδίδει η διοίκηση του ΑΣΕΠ με τις τρέχουσες προτεραιότητες για τον μήνα που μόλις ξεκίνησε, στην γραμμή της εκκίνησης βρίσκονται οι προκηρύξεις για:

1) 757 θέσεις Πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε δήμους και δημοτικούς φορείς. Η συγκεκριμένη προκήρυξη έρχεται να συμπληρώσει την θηριώδη 3Κ/2018 και η άμεση προώθησή της συζητήθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του νέου υπουργου΄Εσωτερικών Α.Χαρίτση στο ΑΣΕΠ. Οι θέσεις θα κατανέμονται σε 28 δήμους, 13 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης και δύο φορείς επεξεργασίας αποβλήτων οι οποίοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αιτήματα κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της 3Κ/2018.

Μεγάλος αριθμός θέσεων αφορά τους δήμους Κηφισιάς (93 θέσεις), Δέλτα (72), Πειραιά (49), Βριλησσίων (48), Παιανίας (33), Αλίμου (30), Δελφών (15), Κισσάμου (15), Κορυδαλλού (14), Ν.Πηλίου (14), Σουφλίου (10). Σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) θα κατανέμονται συνολικά 254 θέσεις εκ των οποίων οι περισσότερες στους φορείς των δημων Ρόδου (100 θέσεις), Λάρισας (56), Ηρακλείου (23), Ηγουμενίτσας (12), Αρτας (14), Αγίου Νικολάου (14) και Δελφών (10). Δώδεκα θέσεις προορίζονται για τον σύνδεσμο διαχείρισης αποβλήτων της Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και 15 τον αντίστοιχο της Ιθακης.

Οι ειδικότητες που θα ζητούνται στην συγκεκριμένη προκήρυξη είναι μεταξύ άλλων

-Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: Βιολόγοι, Διοικητικοί, Οικονομολόγοι, Πολιτικοί μηχανικοί, Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Γεωλόγοι
-Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: Διοικητικοί, Διοικητικού/Οικονομικού, Λογιστές, Μηχανικοί Δομικών Εργων, Μηχανικοί Η/Υ, Τεχνολόγοι Περιβάλλοντος
-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Διοικητικού/Λογιστικού, Χειριστές Η/Υ, Τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων, Μηχανοτεχνίτες, Εργοδηγοί, Ζυγιστές, Ηλεκτρολόγοι, Οδηγοί απορριμματοφόρων, Οδηγοί φορτηγών

2) 75 θέσεις ΤΕ, ΔΕ του κλάδου Τελωνειακών για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα αφορούν μόνο τον κλάδο των Τελωνειακών ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ή προετοιμάζονται διαδικασίες και για άλλες θέσεις στην ΑΑΔΕ.

3) 49 θέσεις ΠΕ, ΤΕ στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Μεγάλος αριθμός θέσεων αφορούν την ειδικότητα ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με συνέπεια να επιτρέπεται η αξιοποίηση πλήθους διαφορετικών πτυχίων τα οποία θεωρούνται διοικητικού χαρακτήρα.

4) Οι 19 θέσεις στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), την Ιερά Μονή Τριφυλλίας και Ολυμπίας, την ΕΥΑΘ και τα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης και Λακωνίας οι οποίες αρχικά προορίζονταν να ενταχθούν στην προκήρυξη 10Κ/2018.