Αρχική Οικονομία Σκυλακάκης: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Σκυλακάκης: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σκυλακάκης

Οι επενδύσεις προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον στην Ελλάδα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις επαφές με ξένους επιχειρηματίες, που θέλουν να μάθουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μεταφέροντας την εμπειρία του από τηλεδιάσκεψη που είχε μόνο με Γάλλους επιχειρηματίες, είπε ότι συνάντησε μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις και στη χώρα μας το επόμενο διάστημα, σε όλους τους τομείς.

Τόνισε επίσης ότι, παρά τις δυσκολίες που περνάει αυτήν την περίοδο η χώρα, τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης δίνουν τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές. Θύμισε ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της οικονομίας, που εστάλη στις Βρυξέλλες τη Μεγάλη Πέμπτη, η Ελλάδα αναμένεται να έχει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ για την περίοδο 2021-2024, η οποία -όπως είπε- μπορεί να αποδειχθεί συντηρητική συν το χρόνο αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Τόνισε πάντως ότι εκτός από τα 60 δισ. που αναμένεται να κινητοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα υλοποιηθεί και ένα μεγάλο κομμάτι θεσμικών παρεμβάσεων που εκκρεμούν επί χρόνια, επηρεάζοντας και την οικονομία. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, οι οποίες αναγκάζονται να σταματήσουν την εργασία τους μόλις αποκτήσουν παιδί. Με στόχο να βοηθηθούν οι νέες μητέρες τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί τη δημιουργία παιδικών σταθμών μέσα στους χώρους δουλειάς.

Αναφερόμενος στη χθεσινή έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου, που οι προσφορές ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, μίλησε για καλή εξέλιξη και επεσήμανε ότι σε αυτά τα θετικά νέα πρέπει να προστεθούν η πορεία του δεκαετούς ομόλογου, που η απόδοσή του έχει πέσει από το περίπου 3,5% ένα χρόνο πριν στο 0,9%, αλλά και οι αναβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης, όπως αυτή του οίκου Standard & Poor’s πριν από περίπου 10 ημέρες, που έγινε εν μέσω πανδημίας.