Αρχική Χωρίς κατηγορία Έρχεται νέα ΚΥΑ για καταναλωτές ΔΕΗ που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς

Έρχεται νέα ΚΥΑ για καταναλωτές ΔΕΗ που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΕΗ: Έρχονται 75 νέες μόνιμες προσλήψεις

Ο υφ.Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, γνωστοποίησε από τη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση νέας ΚΥΑ για καταναλωτές ΔΕΗ που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. 

Συγκεκριμένα, με τη νέα ΚΥΑ θα ρυθμίζονται οι περιπτώσεις διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είχε γίνει και στην πρώτη φάση της πανδημίας.  

«Προχωράμε με το υπουργείο Οικονομικών στην έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους καταναλωτές, οι οποίοι, λόγω της πανδημίας, βρέθηκαν σε δεινή θέση και δεν μπόρεσαν ή δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό που απαιτείται για τους λογαριασμούς. Πολύ γρήγορα θα βγει αυτή η απόφαση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει. Προφανώς, κανείς δεν θέλει για τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, να επιδεινώνεται η κατάσταση τους λόγω της πανδημίας, άρα προσπαθούμε και θα το κάνουμε πολύ γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου. 

 Ο κ. Οικονόμου, σημείωσε ότι υπάρχουν πάγια μέτρα στήριξης των ευάλωτων οικογενειών, όπως το κοινωνικό και το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο, αλλά και η καθολική υπηρεσία προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, που επιβάλλεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η οποία, όπως είπε, «είναι μια τελική καταφυγή για όποιο νοικοκυριό ή για όποιον συμπολίτη δεν ενισχυθεί ή δεν μπορέσει να αξιοποιήσει τα άλλα μέτρα τα οποία υπάρχουν, είτε τα πάγια είτε τα έκτακτα». 

 «Τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση πήρε ειδικά μέτρα για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, όπως στην περίπτωση του φυσικού αερίου, που έως τώρα δεν υπήρχαν και αυτά προφανώς έχουν μόνιμο χαρακτήρα, αλλά διευκολύνουν και όσους δυσκολεύονται την περίοδο του covid. Άρα, λοιπόν, δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δείχνει αναλγησία γενικώς ή ότι δεν έχει κατανοήσει τα προβλήματα ή δεν πρόκειται να τα αντιμετωπίσει. Υπάρχουν και πάγια μέτρα τα οποία ενισχύονται από την κυβέρνηση και έκτακτα μέτρα για τα οποία πολύ γρήγορα θα βγει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση», διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου. 

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε λόγο για «μεμονωμένες περιπτώσεις» διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι, «έχει δοθεί εντολή στη ΔΕΗ να εξετάζονται, εκ των υστέρων αναγκαστικά οι περιπτώσεις, που λόγω του οριζόντιου χαρακτήρα των κριτηρίων, δεν θα έπρεπε να τους κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, και αυτές οι αποκαθίστανται».