Αρχική Υπουργεία Γεωργιάδης: Εντός της ημέρας ρύθμιση που κλείνει “παράθυρο” σε παραβίαση των μέτρων

Γεωργιάδης: Εντός της ημέρας ρύθμιση που κλείνει “παράθυρο” σε παραβίαση των μέτρων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ρύθμιση, εντός της ημέρας, με την οποία θα κλείνει η «πόρτα» σε παραβιάσεις του λοκντάουν από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι μεγάλες αλυσίδες άνοιξαν τα καταστήματά τους, ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους, μόνο για επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι με το πρόσχημα του τιμολογίου παραβιάζεται η απαγόρευση .

«Είχαμε εξαιρέσει τη χονδρική από τις απαγορεύσεις, κι από την ώρα που επιτρέπεται το ηλεκτρονικό εμπόριο κι οι παραγγελίες από απόσταση έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα προμηθείας υλικών. Πράγματι, ορισμένοι έχουν κάνει κατάχρηση, θα υπάρξει σήμερα ρύθμιση που θα κλείνει την ‘’πόρτα’’ δημιουργώντας πιο καθαρό τοπίο» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω σε επιχειρηματία/επαγγελματια την αίσθηση ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του ενός ή κατά του αλλού προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβοδίκαιοι στη διαχείριση δύσκολης κατάστασης» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.