Το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού έλαβε σήμερα έγκριση για χρήση στη Βρετανία και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Το εμβόλιο θα διατεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από την επόμενη εβδομάδα».

Η Pfizer δήλωσε ότι η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης της Βρετανίας σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

«Αυτή η έγκριση είναι ένας στόχος για τον οποίο εργαζόμαστε από τότε που δηλώσαμε για πρώτη φορά ότι η επιστήμη θα κερδίσει και επικροτούμε τον MHRA για την ικανότητά τους να διεξάγουν προσεκτική αξιολόγηση και να λάβουν έγκαιρα μέτρα για να βοηθήσουν στην προστασία των λαών του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

«Καθώς αναμένουμε περαιτέρω εγκρίσεις, επικεντρωνόμαστε στο ίδιο επίπεδο έκτακτης ανάγκης για την ασφαλή παροχή ενός εμβολίου υψηλής ποιότητας σε όλο τον κόσμο».

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ τα όπως τόνισε τα νοσοκομεία είναι ήδη έτοιμα να το λάβουν.

«Είναι πολύ καλά νέα», δήλωσε.

με πληροφορίες απο Reuters