Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Ο δρόμος ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο...

Μητσοτάκης: Ο δρόμος ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και ασφαλής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκάθαρο σήμα ότι τα βήματα που θα πραγματοποιηθούν για την έξοδο από την καραντίνα δεν θα διακινδυνεύουν μια υποτροπή της πανδημίας εξέπεμψε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στην τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια διακριτή αναφορά του έδωσε και το στίγμα για τον τρόπο και τον χρόνο μετάβασης από την απαγόρευση στην κανονικότητα.

«Στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια αποτίμηση της απόδοσης των περιοριστικών μέτρων δείχνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα να μην επηρεαστεί η εύθραυστη ισορροπία που έχει διαμορφωθεί:

«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου:

«Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε και την ελπιδοφόρα προοπτική που δημιουργεί το εμβόλιο φιλοτεχνώντας και τμήμα του ελληνικού οδικού χάρτη μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021: «Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα. Εκτιμούμε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς πριν από τα τέλη του έτους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε επίσης:

«Τα θέματα, τα οποία θα συζητήσουμε δηλώνουν την επιλογή την οποία έχουμε υπερασπιστεί πολλές φορές: να απαντάμε στις ανάγκες του σήμερα, δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις του αύριο».