Στη πρόσληψη 7.500 μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων θα προχωρήσει η Κυβέρνηση σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα τις Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 3.000 προσλήψεις στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και 4.500 εκπαιδευτικούς και εξειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, οι οποίοι απασχολούνται ακόμα δέκα συναπτά έτη στις συγκεκριμένες δομές, έχουν ζητήσει από την Κυβέρνηση μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου και νέα προκήρυξη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρωθυπουργός: «Αμεσα προχωράμε σε 3.000 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο να ενισχύσουμε και να μονιμοποιήσουμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που αφορά δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και ‘Ατομα με Ειδικές Ανάγκες». «Αυτό δεν είναι μόνο δίκαιο, είναι και ηθικό και γίνεται πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

-Προχωράμε σε 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα Δημόσια σχολεία».