Αρχική Εργασιακά Σε κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ

Σε κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ που αναστέλλεται η λειτουργία τους θα μετακινηθούν σε κοινωνικές υπηρεσίων των δήμων.

«Καλώ τους Δημάρχους της χώρας να ενισχύσουν, με κάθε τρόπο, τις κοινωνικές δομές των Δήμων, με μετακινήσεις υπαλλήλων από δομές που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ή την αναστέλλουν τώρα, με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, αναμένεται σχετική εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών σχετικά με τις μετακινήσεις των εργαζόμενων ΚΔΑΠ σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων.

Τι ισχύει για τα ΚΔΑΠ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά από τη συνεδρίαση με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι κατά την περίοδο του lockdown, προβλέπονται τα εξής:

  • ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης): Αναστολή λειτουργίας
  • ΚΔΑΠ -ΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες): Παραμένουν ανοιχτά με ειδική σύσταση για διαχωρισμό ανηλίκων και ενηλίκων.
  • ΚΔΗΦ (Κέντρα Διημέρευσης/Ημερήσιας Φροντίδας): Παραμένουν ανοιχτά με τακτικούς ελέγχους (rapid test) προσωπικού και ωφελούμενων κάθε εβδομάδα.
  • Βρεφονηπιακοί: Συνεχίζεται η λειτουργία τους στο πλαίσιο των οδηγιών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.