Σε εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης

0
23

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για την αλλαγή του ασφαλτοτάπητα σε τμήματα του οδικού δικτύου του Βόρειου Οδικού Άξονα μεταξύ των κόμβων Σούδας και Πλατανιά.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας προχώρησε στην αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε τμήματα του βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Τις υπό εκτέλεση εργασίες επιθεώρησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, τονίζοντας ότι γίνεται αποκατάσταση τμημάτων σε σημεία όπου υπήρχαν φθορές και είχαν κριθεί επικίνδυνα και προβληματικά για την οδική ασφάλεια των διερχομένων.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Ελένη Δοξάκη, οι παρεμβάσεις που γίνονται αφορούν τη βελτίωση κόμβων και προβλημάτων στο οδόστρωμα.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο αναβάθμισης της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου στα διοικητικά όρια των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, καθώς έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται η έναρξη των εργασιών.

Τα έργα για την οδική ασφάλεια του ΒΟΑΚ θα συνεχιστούν, καθώς μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να προκηρυχθούν και οι εργασίες για την αποκατάσταση τμημάτων όπου παρατηρούνται καταπτώσεις.