Μ.Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο – Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια

0
19

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε πριν από λίγο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, την ακύρωση της πορείας του Πολυτεχνείου λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν, το ίδιο θα γίνει με το Πολυτεχνείο. Όταν θα ανοίξει η χώρα θα είμαστε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε τις μεγάλες γιορτές» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ότι η αστυνομία θα είναι παρούσα «μέρα και νύχτα» και οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί για την εφαρμογή των μέτρων που θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στα πλαίσια του γενικού lockdown.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση σε όλους «μη συγκεντρώνεστε τα βράδια σε διάφορα σημεία. Μη συγκεντρώνεστε πολλοί άνθρωποι στα σπίτια. Ουσιαστικά έτσι εξυπηρετούμε τη διάδοση» προειδοποιώντας ότι «θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι αυστηροί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων, έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζημιά».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα διόδια όλης της χώρας, για αυτούς που θα επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών υπενθυμίζοντας ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί, μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους.