Αρχική Παιδεία “Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση” – Το νέο καινοτόμο Master του ECI...

“Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση” – Το νέο καινοτόμο Master του ECI εκκινεί τον Δεκέμβριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα νέο διεπιστημονικό  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση ξεκινά τον Δεκέμβριο 

με τη σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας

και τη συμμετοχή διακεκριμένου διδακτικού προσωπικού που προέρχεται από την Κοινωνία, την Αγορά και την Ακαδημία, ώστε να εγγυάται με τον καλύτερο τρόπο τη σύνδεση της Γνώσης με την Οικονομία. 

Σε ενίσχυση των δημοσιευμένων στόχων του Ινστιτούτου και λειτουργώντας σε ένα εξωστρεφές και καινοτόμο περιβάλλον, το νέο Master of Arts υλοποιείται α) με την Υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα β)  με τη εμπειρία και διεπιστημονικότητα των συνιστώντων μερών του Ινστιτούτου, δηλαδή, του Donau Universität Krems, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση και του Εργαστηρίου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του ΕΜΠ.       

 Είναι τιμή για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας να υποδέχεται στο Νέο Πρόγραμμα, μεταξύ άλλων σπουδαίων επιστημόνων, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Δρ. Γιάννη Στουρνάρα, την ευρωβουλευτή mag. Άννα Mισέλ Ασημακοπούλου, τον βουλευτή και καθηγητή Δρ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο, τον δημοσιολόγο Nίκο Ξυδάκη, το στέλεχος του ESM (European Stability Mechanism) στο Λουξεμβούργο κ. Στάθη Σοφό, τον καθηγητή, ειδικό σε θέματα πολιτικών και κοινωνικών Θεσμών,  Δρ. Γεώργιο Αρχόντα και πρόσωπα / experts με υψηλή εξειδίκευση στα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως  το μέλος του Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικών Ιδρυμάτων (ΕΝΟP – Brussels) κ. Παναγιώτη Κακολύρη, τον διεθνολόγο κ. Νίκο Λυσιγάκη και όχι μόνο. Οι ανωτέρω, συνδυαστικώς με την υπάρχουσα ομάδα διδασκόντων του ECI σε Ελλάδα και Αυστρία , ανακαθορίζουν το  ακαδημαϊκό δυναμικό, που ενισχύει το Έργο του Ινστιτούτου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών εξετάζει την λειτουργία των Ευρωπαϊκών θεσμών σε σχέση με τις ψηφιακές προκλήσεις, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τον πολυεπίπεδο ρόλο της Επικοινωνίας στην πολιτική δράση, σε σχέση με το πανευρωπαϊκό όραμα της Ολοκλήρωσης. Το ΠΜΣ υλοποιεί σπουδές και έρευνα σε τομείς που αφορούν στις πολιτικές επιστήμες-ευρωπαϊκές πολιτικές, τις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και την κοινωνιολογία.

Απευθύνεται σε επικοινωνητές, στελέχη διοίκησης και επιχειρήσεων όλων των βαθμών, στελέχη πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφους, τεχνοκράτες με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, καθώς και σε ενεργους πολίτες που επιθυμούν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στο καθοριστικό πεδίο της νέας Μεγάλης Ενιαίας Ευρώπης.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το European Communication Institute – ECI στην ιστοσελίδα eci-org.eu ή να στείλουν mail στο [email protected].