Αρχική Υγεία 50 ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ μετά το τελεσίγραφο Κικίλια

50 ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ μετά το τελεσίγραφο Κικίλια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πενήντα ιδιώτες γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα ενισχύσουν μέχρι στιγμής το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μάχη που δίνει κατά της πανδημίας,σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, στον απόηχο του τελεσιγράφου Κικίλια. Σήμερα Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία των 48 ωρών για στήριξη στο ΕΣΥ των ιδιωτών γιατρών (πνευμονολόγοι, παθολόγοι και γενικοί γιατροί).

Ο ΙΣΑ, με τη σημερινή ανακοίνωσή του, καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν στην έκκληση για στήριξη του ΕΣΥ, τονίζει ωστόσο, ότι είναι κρίσιμο να μην αποδυναμωθεί περαιτέρω η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να παραμείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς. Ζητά από το Υπουργείο Υγείας «στον σχεδιασμό του να λάβει υπόψη του την ανάγκη να παραμείνει ισχυρή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για να μείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς και να συνεχίσει η απρόσκοπτη παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων και να μη προβεί σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν εις βάρος της δημόσιας υγείας».

Για πολύ μεγάλη πίεση και εξάντληση προσωπικού στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος. “Πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διορισμοί ειδικευομένων γιατρών υπάρχει μικρή λίστα αναμονής και μια γραφειοκρατία, πρέπει να επιλυθεί έστω και την τελευταία στιγμή, στηρίζουν την 24ωρη λειτουργία των νοσοκομείων…” τόνισε.

“Πάντα όταν αδειάζει θέση ειδικευόμενου μέχρι να έρθει ο επόμενος μεσολαβούν 2 – 3 μήνες υπάρχει γραφειοκρατική διαδικασία” διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος.