Αρχική Διεθνή Σεισμός Σάμου: 4 επιβεβαιωμένοι νεκροί στην Τουρκία – Πάνω απο 100 οι...

Σεισμός Σάμου: 4 επιβεβαιωμένοι νεκροί στην Τουρκία – Πάνω απο 100 οι τραυματίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καταστροφές σημειώθηκαν στη Σμύρνη από τον ισχυρότατο σεισμό που έγινε ανοιχτά της Σάμου. Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο twitter φαίνεται ότι έχουν σημειωθεί καταρρεύσεις κτηρίων ενώ σε εξέλιξη είναι επιχειρήσεις διάσωσης. Επίσης, η πόλη κατά τη διάρκεια του σεισμού σκεπάστηκε από μεγάλα σύννεφα σκόνης.

Δυστυχώς οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν απο τα σωστικά συνεργεία μιλούν για 4 επιβεβαιωμένους νεκρούς και για περισσότερους απο 100 τραυματίες στην περιοχή της Σμύρνης.

Στο νότιο κομμάτι της πόλης υπάρχουν πολλές καταρρεύσεις κτιρίων.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ανάρτηση στο twitter λέγοντας ότι «με όλα τα μέσα του κράτους μας είμαστε δίπλα στους πολίτες που έχουν πληγεί από το σεισμό. Αναλάβαμε δράση για να ξεκινήσουμε την απαραίτητη εργασία στην περιοχή με όλες τις σχετικές υπηρεσίες και τους υπουργούς».

O υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι κατέρρευσαν στα περίχωρα της Σμύρνης 6 κτήρια ενώ έχουν αρχίσει οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, το επίκεντρο θεωρείται ότι είναι σε μικρή απόσταση από τη Σμύρνη σε μια περιοχή που ονομάζεται Σεφερί Χισάρ.