ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018. Οι εργαζόμενοι του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού εργάζονται σε φρενήρεις ρυθμούς προκειμένου να βρεθούν το συντομότερο δυνατό οι οριστικά επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ, ωστόσο το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Κι αυτό, γιατί οι ίδιοι καλούνται να ελέγξουν πενταπλάσιο αριθμό αιτήσεων. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν 128.851 αιτήσεις, περίπου 8.000 ενστάσεις, ενώ οι διοριστέοι αγγίζουν τους 8.171!Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε ο αυτεπάγγελτα και κατ’ ένσταση έλεγχος ουσίας των αιτήσεων και των ενστάσεων.

Ίδιες πηγές εξέφρασαν στο Dimosio.gr τον προβληματισμό τους σχετικά με τα δικαιολογητικά που έχουν υποβάλλει αρκετοί υποψήφιοι, καθώς ήδη έχουν εντοπιστεί φάκελοι με αναντιστοιχίες τόσο στο σκέλος της εντοπιότητας, όσο και στη μοριοδότηση. Για παράδειγμα, φαίνεται να έχουν εντοπιστεί υποψήφιοι που διεκδικούν θέσεις σε νησιά, έχουν δηλώσει ότι έχουν την εντοπιότητα, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Ιούλιο, έμεινε πίσω λόγω σειράς παράλληλων διαδικασιών. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι εκδίδονται εκατοντάδες προκηρύξεις για εποχικούς υπαλλήλους σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς του ΥΠΠΟ και το προσωπικό του ΑΣΕΠ είναι επιφορτισμένο και με αυτές τις διαδικασίες.

Πάντως, υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΑΣΕΠ επισημαίνουν στο Dimosio.gr ότι στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι ο έλεγχος να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο.