Αρχική Παιδεία 28η Οκτωβρίου: Πώς θα γίνουν οι εορτασμοί στα σχολεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα γίνουν οι εορτασμοί στα σχολεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ αμέσως μετά οι μαθητές θα αποχωρήσουν, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι σχετικές εγκύκλιοι.

Την απάντηση αυτή έδωσε το Υπουργείο Παιδείας σε ερώτηση εάν σήμερα ημέρα εθνικού πένθους, με απόφαση του πρωθυπουργού. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σημειώνεται ότι φέτος λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό η γιορτή είναι καθαρά “εσωστρεφής” χωρίς τη συμμετοχή τρίτων, όπως γονέων.

Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες, λόγω της κήρυξης από τον πρωθυπουργό εθνικού πένθους για την κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών δε θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, με απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης , λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων.

Δείτε τις σχετικές εγκυκλίους παρακάτω:

Εγκύκλιος για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία