Αρχική Ελλάδα 2.548 νέοι υποψήφιοι εθελοντές πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα

2.548 νέοι υποψήφιοι εθελοντές πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση φέτος προκειμένου να γίνουν εθελοντές πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα έφτασε στους 2.548.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο συγκεκριμένος αριθμός ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη καθώς και τον αριθμό των ήδη υπηρετούντων Εθελοντών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Μέχρι σήμερα υπηρετούν 2.200 εθελοντές πυροσβέστες σε 250 Επαγγελματικές και Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός αυτό δείχνει το αμείωτο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας να υπηρετήσουν εθελοντικά και άμισθα το Πυροσβεστικό Σώμα. Να θέσουν δηλαδή τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, αντιμετωπίζοντας τους ίδιους κινδύνους με τους μόνιμους και πενταετείς πυροσβέστες. Ειδικότερα σε μια εποχή όπου οι χώρες δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Ωστόσο, τα πρόσφατα περιορίστηκα μέτρα εξ αιτίας της πανδημίας και γενικότερα η σοβαρότητα της κατάστασης, υποχρέωσε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να αποφασίσει την αναστολή μέχρι νετέρας της έναρξης της εκπαίδευσης των υποψηφίων. Κάθε χρόνο η εκπαίδευση ξεκινούσε αυτή την περίοδο και ολοκληρώνονταν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καλούν για περαιτέρω ενημέρωση στο Τμήμα Οργάνωσης Εθελοντισμού, στο τηλέφωνο 213 215 76 52.