ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με 2.000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης ή Επαγγελματίες Οπλίτες θα ενισχυθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να καλύψει τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης και γήρανσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Άμυνας, αλλά και τα στοιχεία που απορρέουν από τα επιτελικά στελέχη του “Πενταγώνου”, ο Στρατός Ξηράς χρειάζεται 1.200 οπλίτες (ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ). Τετρακόσιοι από αυτούς υπολογίζεται ότι θα στελεχώσουν τις Ειδικές Δυνάμεις, 400 θα καλύψουν θέσεις τεχνικού προσωπικού και άλλοι 400 θα ενισχύσουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Μάλιστα, στις στρατιωτικές δομές υγείας υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νοσηλευτές. Οι υπόλοιπες 800 προσλήψεις αναμένεται να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και στα άλλα δύο Οπλα, το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

Στην πρώτη άμεση ενημέρωση που είχαν ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων την προπερασμένη εβδομάδα προεξοφλείται ότι τέθηκε επί τάπητος και το μεγάλο αγκάθι της υποστελέχωσης στρατιωτικού προσωπικού. Αλλωστε, ο Αλκιβιάδης Στεφανής μόλις πριν από επτά μήνες βρισκόταν στο τιμόνι του ΓΕΣ και γνωρίζει σε βάθος και με λεπτομέρειες την κατάσταση, τα προβλήματα και τις ανάγκες κυρίως στον Στρατό Ξηράς. Υπό αυτά τα δεδομένα θα είναι απίθανο να μην εισηγηθεί να μπει ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων του υπουργείου Αμυνας η πρόσληψη προσωπικού.

Υψηλόβαθμα στελέχη του “Πενταγώνου” επισημαίνουν ότι οι λίστες για τις ανάγκες ανά κλάδο και τομέα είναι ήδη έτοιμες και συνακόλουθα το μόνο που απομένει είναι να ανάψει το “πράσινο φως” από την πολιτική ηγεσία.