Αρχική Δήμοι 150.000 ευρώ στη Σαμοθράκη για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία

150.000 ευρώ στη Σαμοθράκη για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κόσμος περπατάει στην κατεστραμένη προβλήτα του λιμανιού, μετά τον σεισμό μεγέθους 6,6 ρίχτερ στην Κω, Σάββατο 22 Ιουλίου 2017. Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες (ένας από αυτούς σοβαρά) και ζημιές σε κτίρια είναι ο πρώτος απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στις 01:32 το νησί της Κω. Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, λόγω του κλίματος πανικού που επικράτησε διανυκτέρευσαν στους δρόμους. Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα όλου του εσωτερικού λιμανιού ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ, χορηγείται στον δήμο Σαμοθράκης από του υπουργείο Εσωτερικών για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν από τις ζημιές στις υποδομές, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν χθες το νησί.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αποδίδεται στον δήμο με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Στο μεταξύ, στη διάθεση των δοκιμαζόμενων πολιτών της Σαμοθράκης θέτει η περιφέρεια Αττικής το σύνολο των υπηρεσιών της για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας χρειαστεί για την αποκατάσταση των ζημιών και των υποδομών, που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε επικοινωνία  που είχε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον ομόλογό της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστο Μέτιο ανακοίνωσε την πρόθεση της περιφέρειας να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

«Θέτουμε στη διάθεση των δοκιμαζόμενων πολιτών, το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας χρειαστεί για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών και των υποδομών», δήλωσε η κ . Δούρου.
Η ίδια νωρίτερα είχε επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο νησί, προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός.