Το μεγάλο κανάλι της Βενετίας βάφτηκε πράσινο – 28 ακτιβιστές συνέλαβαν οι ιταλικές αρχές

Ιταλοί οικολόγοι χρησιμοποίησαν μια μπογιά για να πρασινίσουν το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας το Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη προόδου, όπως είπαν, στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι.

Μικρά τμήματα ποταμών και καναλιών σε ιταλικές πόλεις, από τον Πο στο Τορίνο στα βόρεια έως τον Τίβερη της Ρώμης στα νότια, έγιναν επίσης πράσινα σε παρόμοιες διαμαρτυρίες.

«Σε λίγες ώρες, αυτά τα νερά θα γίνουν πάλι όπως ήταν πριν», δήλωσε η Extinction Rebellion.

28 ακτιβιστές συνέλαβαν οι ιταλικές αρχές, καθώς κατηγορούνται για σειρά αδικημάτων, αφότου «έβαψαν πράσινο» το μεγάλο κανάλι της Βενετίας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στην Ρώμη, το Μιλάνο και το Τορίνο.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion κατηγορούνται από την εισαγγελία της Γαληνοτάτης για διακοπή λειτουργίας των πλωτών μέσων μεταφοράς, διαδήλωση η οποία δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια, για διάχυση επικίνδυνων ουσιών, αλλά και για άσκηση βίας.

Οι περισσότεροι από είκοσι ακτιβιστές, προσήχθησαν χθες στην αστυνομική διεύθυνση της Βενετίας, όπου και παρέμειναν για έξι ώρες.

Για πέντε από αυτούς, εκδόθηκε και απόφαση η οποία προβλέπει ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Βενετία, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την δράση τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις